Космическият кораб Дракон на частната компания Спейс Екс, чието планирано

...
Космическият кораб Дракон на частната компания Спейс Екс, чието планирано
Коментари Харесай

Изстрелват към МКС кораба Дракон на Спейс Екс


Космическият транспортен съд " Дракон " на частната компания " Спейс Екс ", чието планувано изстрелване беше отсрочено на два пъти поради урагана Иън, ще започва по-късно през днешния ден към Международната галактическа станция с екипаж, включващ съветската космонавтка Анна Кикина, оповестиха световните агенции, представени от Българска телеграфна агенция.

Изстрелването на кораба от Кейп Канаверал, Флорида, в началото беше планувано за 3 октомври.

От НАСА обясниха, че отлагането се дължи на приближаващия вихър. Специалистите продължиха да наблюдават метеорологичните условия и в последна сметка коригираха датата на изстрелването за през днешния ден.

Роскосмос има съглашение за взаимни полети на съветски и американски астронавти до МКС. Предстоящата задача включва съветската космонавтка Анна Кикина.

Освен Кикина към МКС ще полетят астронавтите на НАСА Никол Ман и Джош Касада и астронавтът на Японската организация за проучване на галактическото пространство (ДЖАКСА) Коичи Ваката. 

Космонавтката и астронавтите по-рано напуснаха монтажната зала на галактическия център и се насочиха към стартова площадка 39-A. Те бяха авансово облечени със скафандри и тествани от експерти на НАСА.

Членовете на екипажа бяха откарани до стартовата площадка с бели електрически коли " Тесла ". 

Кикина, която ще бъде първият съветски космонавт, пътуващ до МКС в границите на програмата за взаимни полети на НАСА и Роскосмос, отпътува за Съединени американски щати на 8 септември за подготовка в галактическия център " Джонсън " на НАСА в Хюстън, Тексас.

Миналата събота екипажът беше превозен до Кейп Канаверал във Флорида, където се намира галактическият център " Кенеди ". В неделя членовете на задачата и специалистите на НАСА изпробваха всички процедури преди изстрелването.

Космическият транспортен съд " Дракон " ще бъде изстрелян с ракета-носител " Фалкон-9 ". Скачването с МКС е планувано в автоматизиран режим за 23:57 часа московско време на 6 октомври. По проект екипажът ще обитава на орбиталната станция 145 дни.

В рамките на програмата за взаимни полети американският астронавт Франк Рубио се насочи към МКС от космодрума Байконур на 21 септември с кораба   " Союз МС-22 ". 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР