Космическият кораб "Drаgоn" на SpaceX се скачи с Международната космическа

...
Космическият кораб "Drаgоn" на SpaceX се скачи с Международната космическа
Коментари Харесай

Космическият кораб на SpaceX успешно се скачи с Международната космическа станция

Космическият транспортен съд "Drаgоn " на SpaceX се скачи с Международната галактическа станция (МКС) в 17.17 ч българско време. След 19 часов полет екипажът на задача "Demo-2 " доближи модула "Хармония " на МКС и автоматизирано се скачи. Бoб Бeнĸен и Дъг Xъpли ще се причислят към космонавтите, които са в станцията от „ Eĸcпeдиция 63″ - aмepиĸaнcĸия ĸoмaндиp Kpиc Kacиди и pycĸитe лeтaтeлни инжeнepи Aнaтoли Ивaнишин и Ивaн Baгнep, ĸoитo пpиcтигнaxa нa MKC нa 17 aпpил т.г. cъc „ Coюз MC-15 “.

Колко ще работят Бенкен и Хърли на МКС още не е ясно - сред 30 и 119 дни. Което значи, че Хърли и Бенкен ще се върнат на земята не по-късно от 23 септември 2020 година Те би трябвало да кацнат с капсулата "Drаgоn " на плаваща баржа в Атлантическия океан, където ще ги чака корабът Go Navigator.

В последните 24 часа човечеството направи голяма крачка към бъдещето и отвори нова глава в галактическата история. Снощи, тъкмо в 22 часа и 22 минути българско време, галактическият транспортен съд “Dragon” на SpaceX излетя сполучливо на първата частна задача с екипаж на борда. Преди дни първото изстрелване на ракетата беше отсрочено 17 минути преди старта, поради неприятно време.

Мисията е определяна като историческа, защото през последните 9 години американските астронавти летят до станцията с съветски кораби след прекъсването на програмата със совалките на НАСА. С тази задача за първи път в историята частна компания изпрати хора в Космоса.

Всъщност, "Dragon " към този момент е бил на МКС - на 25 май 2012 година той стана първият частен галактически транспортен съд, който се е скачил с орбиталния комплекс. На 10 октомври същата година той още веднъж се скачи с МКС като носеше и потребен товар. И двата полети бяха без екипаж. От 2010 година корабът е стартирал 22 пъти, а особено на станцията "Dragon " към този момент е доставил 43 тона потребен товар, а е свалил на Земята към 33 тона.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР