Космическите агенции НАСА и Роскосмос са договорили и работят по

...
Космическите агенции НАСА и Роскосмос са договорили и работят по
Коментари Харесай

САЩ и Русия работят по обща станция до Луната

Космическите организации НАСА и „ Роскосмос ” са договорили и работят по единни стандарти за основаването на галактическа станция в орбитата до Луната.

Станцията ще се споделя „ Портал към Дълбокия космос ” (Deep Space Gateway) и първите модули би трябвало да се създадени сред 2024 и 2026 година, пишат БГНЕС и vesti.bg.

Това стана по време на Международния конгрес на астронавтиката в Австралия. Международният план за станция на или към Луната стартира да се разисква още през 2012 година. Сегашният съответен план е воден от НАСА. 

„ Съгласихме се да се присъединим към плана за изграждане на нова интернационална станция „ Портал към дълбокия космос ” в орбитата на Луната ”, ръководителят на „ Роскосмос ” Игор Коморов

Сега стартират съответните разисквания на техническите стандарти на бъдещите кораби и разнообразни модули, които ще бъдат свързани в границите на станцията. 

Американската и съветската организации подписаха декларация за основаването на седем стандарта по време на конгреса в Австралия. 

В разработките обаче са намесени най-малко пет други галактически организации, като задачата е да няма проблеми при бъдещото съдействие. 

Технологиите, които ще се употребяват на орбиталната станция по-нататък ще могат да бъдат употребени също за разработки на повърхността на Луната, както и тази на Марс, счита Коморов.

Той добави, че планът е отворен и за други страни, в това число сътрудниците на Русия в икономическото обединяване БРИКС – Китай, Индия, Бразилия и Южна Африка.

" Най-малко пет от галактическите организации към този момент са ангажирани, с цел да се избегнат бъдещи проблеми в областта на техническото съдействие. Стандартите би трябвало да бъдат обединени, с цел да могат разнообразни страни да се причислят към интернационалната лунна станция ”, сподели Комаров.

Към този миг съветското присъединяване се състои в създаването на 3 модула за станциите, както и на някои от техническите стандарти.

През март от НАСА оповестиха, че взаимната лунна станция ще помогне задачи с роботи на повърхността на спътника да се извършват и връщат на Земята в границите на дни, а не на седмици и месеци. 

Това е следващ образец за съвместната работа на Съединени американски щати и Русия в галактическите проучвания във времена, в които двете велики сили са остри политически съперници на Земята. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР