Космически хонорари от по над 100 хиляди лева на месец

...
Космически хонорари от по над 100 хиляди лева на месец
Коментари Харесай

Прохождащи поп-фолк певачки изкарват по 100 000 лева през летните месеци

Космически възнаграждения от по над 100 хиляди лв. на месец заработват родните чалгаджийки в разгара на лятото, демонстрира инспекция. Младите попълнения в родния попфолк са най-слушаните сега, като участията им варират по 25-31 пъти на месец. Старите имена в сектора ги приближават по ангажираност, само че поради по-високите възнаграждения с лекост изкарват двойно повече пари.

Фолкпевицата Лидия да вземем за пример е същински рекордьор - за юли тя е ангажирана за нечовешките 31 участия, или приблизително по едно дневно без отмора. Блондинката от Бургас въпреки всичко ще има дни, в които няма да работи, само че това ще е за сметка на двойни изяви - по този начин да вземем за пример предходната седмица Лидия е пяла в една и съща нощ първо в заведение в Созопол, а по-късно е извила глас в дискотека в Приморско. От този понеделник - 18 юли, до последния ден на месеца фолкдивата има задължения безусловно всички дни и нощи, което неизвестно по какъв начин ще се отрази на здравето й.

Друга млада вяра - Данна (на снимката), впечатлява с 22 участия през юли, като още веднъж някои вечери ще се изявява на две места.

Малко по-слабо натоварена е Ариа, която нашумя с връзката си с футболиста на националния тим и ЦСКА-София Георги Йомов. Сексапилната певица може да се похвали с едвам 15-ина участия, само че и тези изяви ще й донесат солидни финансови приходи.

Младата армия на попфолка най-често се разписва за сред три и пет хиляди лв. на изява в нощно заведение, като някои понатрупали повече известност си разрешават да вдигнат хонорара с още хилядарка или две. Така хипотетичните калкулации демонстрират, че младите реализатори изкарват 100-150 хиляди лв. на месец, пресмятат мислено чалга почитатели. Дори при разделянето на сумите с продуцентите и заплащането на налозите за изпълнителите остават суми, с които доста дребна част от българите може да се похвали като приход.

От " старите кучета " Преслава изпъква с 25 участия този месец, като при нейния хонорар от 9000 лв. направената сума за месец надвишава 200 хиляди лв., сочат грубите сметки.

В общата калкулация на изкараните пари не влизат частните празненства - най-често сватби и рождени дни, които обичайно не се афишират, като там певиците пеят за двоен хонорар. Големият бонус от такива участия са бакшишите, които мъчно могат да бъдат декларирани пред страната. Изпълнителки описват, че доста постоянно бакшишите са много повече от контрактувания хонорар за 2-3 часа пеене на персоналния празник, написа " България през днешния ден ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР