Космическата сонда "Солар орбитър" на НАСА и Европейската космическа агенция

...
Космическата сонда "Солар орбитър" на НАСА и Европейската космическа агенция
Коментари Харесай

НАСА и Европейската космическа агенция изследват Слънцето

Космическата сонда "Солар орбитър " на НАСА и Европейската галактическа организация ще се насочи на задача към Слънцето от Флорида на 7 февруари локално време, с цел да изследва и помогне на учените по-точно да предсказват слънчевите стихии, заяви в. "Дейли мейл ".

"Солар Орбитър " ще употребява гравитацията на Земята и на Венера, с цел да излезе от еклиптичната низина на Слънцето. Така галактическата сонда ще има опция да снима и за пръв път да изпрати на земята фрагменти от северния и южния полюс на звездата ин. Цялата събрана информация ще помогне на учените да предвиждат по-прецизно слънчевите стихии.

НАСА: Потенциално рисков метеорит доближава към Земята

"Солар орбитър " е с титаниев щит против топлината, затрупан в допълнение с фосфат, издържащ на температури до 482 градуса по Целзий. Това ще разреши на сондата да се приближи на 41 милиона километра до Слънцето, оповестява Българска телеграфна агенция.

НАСА и Европейската галактическа организация са възнамерявали изстрелването на сондата за 06:15 часа българско време на 8 февруари от Кейп Канаверал, Флорида.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР