Космическата сонда на NASA, която беше изстреляна към астероида Бену,

...
Космическата сонда на NASA, която беше изстреляна към астероида Бену,
Коментари Харесай

NASA: Астероидът Бену ни изненадва

Космическата сонда на NASA, която беше изстреляна към метеорита Бену, извърши първите наблюдения от близко на изригващите от повърхността му частици, заяви американската галактическа организация.

Припомняме, галактическият уред OSIRIS-REx беше изстрелян през 2016 година Той влезе в орбита към Бену на 31 декември. Една от дилемите му е да събере проби от метеорита и да ги донесе на Земята.

Космическото тяло, което е малко по-широко от височината на " Емпайър стейт билдинг ", може да съдържа непроменена материя от образуването на Слънчевата система.

Бену се оказа по-назъбен, в сравнение с се предполагаше . Това наложи смяна в проектите за събиране на проби поради сложния терен.
 Сондата на НАСА се приближи до метеорита Бену
Сондата на НАСА се приближи до метеорита Бену

Предстои да вземе проби, които ще дойдат на Земята през 2023 година

" Откриването на изригванията е една от най-големите изненади в научната ми кариера ", споделя споделя Данте Лорета, основен откривател в екипа на OSIRIS-REx от Университета на Аризона, Тусон.

" Бену към този момент ни изненадва , а това е единствено началото на нашето вълнуващо пътешестване ", добавя той.

Изригващите от повърхността на метеорита частици, открити на 6 януари, са едно от научните провокации при неговото проучване. Екипът на научната задача усили честотата на наблюденията и през идващите два месеца откри още такива изригвания. Въпреки че доста от частиците бяха изхвърлени от Бену, екипът наблюдава някои частици , които обикаляха към галактическото тяло като спътници, преди да се върнат на повърхността му.

След като бяха оценени рисковете, учените решиха, че частиците не заплашват OSIRIS-REx и може да пристъпят към проучване на необикновеното събитие и евентуалните аргументи за него.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР