Космическата компания на Илън Мъск SpaceX сключи официален договор с

...
Космическата компания на Илън Мъск SpaceX сключи официален договор с
Коментари Харесай

SpaceX сключи договор с първия космически турист, който ще лети до Луната

Космическата компания на Илън Мъск SpaceX подписа формален контракт с първия галактически екскурзиант, който ще лети с мощната ракета притежател Big Falcon Rocket (BFR). Заплатената сума и името на клиента не се разкриват. Той ще бъде изведен в космоса от BFR. Ще направи няколко обиколки в орбита към Луната и по-късно ще се завърне на Земята.

Първият полет на BFR с туристи е плануван за 2019 година – т.е., напълно скоро. Това ще бъдат първите хора, видели Луната напълно от близко, след полета на Аполо от 1972 година, когато на Луната кацнаха американски астронавти.

„SpaceX подписа контракт с първия в света пътник, който ще обиколи Луната на борда на нашата ракета Big Falcon (BFR). Това е значима стъпка в разкриването на космоса пред елементарните хора, които мечтаят да пътешестват в космоса. Кой тъкмо ще полети, ще съобщим този понеделник, 17 септември“ – се споделя в формалната страница на SpaceX в Twitter.

Малко по-късно, Мъск загатна в своята Twitter страница, че клиентът може да е от Япония.

Да си напомним, че ракетата BFR употребява 31 ракетни мотора Raptor и може да изведе 150 тона потребен товар в ниска орбита. Космическият транспортен съд, който ще лети до Луната, се допуска че ще бъде Big Falcon Spaceship (BFS). Той разполага с 825 кубически метра херметично пространство.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР