Космическата компания на Илън Мъск ще извежда в космоса най-ценните

...
Космическата компания на Илън Мъск ще извежда в космоса най-ценните
Коментари Харесай

SpaceX ще извежда в космоса най-ценните товари на НАСА

Космическата компания на Илън Мъск ще извежда в космоса най-ценните освен от позиция на финансовата страна товари, само че и скъпи от позиция на науката. НАСА даде на SpaceX правото да работи с по-висок клас съоръжение. Лицензът влиза в действие от месец юни тази година, когато SpaceX ще изведе в космоса безценен океанографски спътник.

Launch Services Program NASA подписа дълголетен контракт със SpaceX. Досега Falcon 9 за НАСА бе ракета за научни задачи със приблизително равнище на риска. Това равнище включва извеждането на орбитални спътници в космоса и някои други услуги. Сега галактическата Falcon 9 получи лиценза Category 2 на НАСА.

Това не е най-високата категория. Съществува още и Category 3, която дава правото за извеждане в космоса на съоръжение с цена милиарди долари. Към сегашен ден тази категория имат Atlas 5, Delta 2 и Pegasus XL.



За 22 юли тази година е планувано извеждането на спътника Jason 3, договорът за което бе подписан още през 2012 година. Цената на услугата е $82 милиона. Сателитът ще прави мониторинг на климатичните условия от орбита на височина 1300 км. Цената на този спътник е $359 милиона.

След това, през месец август 2017 година следва извеждането в орбита на спътника TESS (Transiting Exoplanet Survey Satellite). TESS разполага с съоръжение за търсене на екзопланети в другите звездни системи.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР