Космическата компания на Джеф Безос „Blue Origin ще изведе първата

...
Космическата компания на Джеф Безос „Blue Origin ще изведе първата
Коментари Харесай

Безос обеща „Blue Origin” да изпрати първата жена на луната

Космическата компания на Джеф Безос „ Blue Origin " ще изведе първата жена на повърхността на Луната, съобщи милиардерът, в миг когато НАСА е покрай вземането на решение да избере първата частна компания, способна да изпрати астронавти на Луната до 2024 година

" Това (BE-7) е моторът, който ще води първата жена на повърхността на Луната ", сподели Безос в обява в Instagram с видео от теста на мотора тази седмица в галактическия полетен център на НАСА Маршал в Хънтсвил, Алабама.

„ Blue Origin " управлява " народен екип " като основен реализатор от 2019 година, за построяването на спускателния уред „ Blue Moon ". Този екип включва Lockheed Martin Corp, Northrop Grumman Corp и Draper.

През последните години „ Blue Origin " се надпреварва за доходоносни държавни контракти с конкурентната компания на милиардера Илон Мъск - „ SpaceX " за продобиване на контракт за създаване на идната система за кацане на луната на НАСА, която да транспортира хора до Луната.

През април НАСА разпореди контракт за разработка на лунен спускателен уред на екипа на „ Blue Origin " на стойност 579 милиона $, както и на две други компании, едната от които е „ SpaceX ", която получи 135 милиона $ за подкрепяне развиването на системата „ Starship ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР