Космическата капсула Драгън“ на американската частна космическа компания Спейс Екс“

...
Космическата капсула Драгън“ на американската частна космическа компания Спейс Екс“
Коментари Харесай

Космическата капсула „Драгън“ успешно се скачи с МКС

Космическата капсула „ Драгън “ на американската частна галактическа компания „ Спейс Екс “ сполучливо и самостоятелно се скачи с Международната галактическа станция, оповестява Агенция Франс Прес.

На борда на капсулата пътува 90-килограмовият манекен с човешки размери Рипли.

„ Драгън “ се приближи към орбиталния комплекс, който е на разстояние от към 400 километра от Земята употребявайки единствено компютрите и датчиците си, с цел да се управлява.

Астронавтите на борда на МКС следиха скачването на камери с висока резолюция, с цел да се уверят, че процедурата върви според проекта и в случай че нещо се обърка, да могат да се намесят – нещо, което не се случи.

Процедурата е нова, защото изпращаните до момента до МКС товарни кораби, трябваше да бъдат хванати от роботизирана ръка и изтеглени от нея на позиция. Те нямат прецизното съоръжение да го създадат сами.

„ Драгън “ ще остане на МКС до петък, когато ще се разкачи и ще стартира завръщането си назад на Земята. Това е стадият от задачата, за който създателят на „ Спейс Екс “ Илон Мъск се тревожи най-вече – бързото нахлуване в земната атмосфера. Топлинните щитове на „ Драгън “ имат неправилна форма и това може да докара до температурни разлики по повърхността на капсулата при свръхзвукова скорост. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР