Космическата индустрия е в ключов момент за изпълнение на целта

...
Космическата индустрия е в ключов момент за изпълнение на целта
Коментари Харесай

Скоро в Космоса може да бъде изстреляна първата ракета, отпечатана на 3D принтер

Космическата промишленост е в основен миг за осъществяване на задачата да се изстреля ракета, която да бъде съвсем напълно отпечатана на 3D принтер.

Космическият стартъп Relativity Space, който е основан в Лос Анджелис, организира поредност от проби през декември, употребявайки 3D-отпечатан контейнер. Тестовете - компанията излагаше резервоара на все по-голямо налягане, до момента в който не се спука.

" Доста комплицирана работа е да се покаже, че материалите фактически работят и индустриалният развой в действителност работи ", съобщи изпълнителният шеф на стартъпа Тим Елис пред CNBC.
 Как галактическата промишленост за $400 милиарда се приготвя за ковид?
Как галактическата промишленост за $400 милиарда се приготвя за ковид?

Забавянията по график в галактическия бизнес не са оригиналност, само че в този момент обстановката е друга

Елис изясни, че " въпросът е да разберем на какъв напън съдът фактически ще държи ". Докато тестовият контейнер беше пет пъти по-малък от този, който е плануван да бъде употребен за ракетата Terran 1, той е структурно внушителен за натиска и напрежението, които ще изтърпи по време на изстрелването.

Тестовете за напън помогнаха на компанията да ревизира амбициозния си метод към построяването на ракети с помощта 3D-печат, както и материалите, които употребява. Елис споделя, че резервоарът се е спукал с към " 10% повече от условията с коефициента на сигурност ", нужни за изстрелването.

По думите му това е задоволително за цялото ракетно транспортно средство. Сега компанията разполага с две години, с цел да стартира да създава съставените елементи по-бързо.
 Снимка 480627
Източник:

Relativity отбелязва прогрес, макар рецесията към новия ковид. Плановете за ракетната разработка на Relativity остават непроменени на фона на настоящето състояние, което води до закъснения в галактическата промишленост. Въпреки че програмата за тестване на ракетните мотори на компанията е забавена заради обстоятелството, че Stennis центърът на НАСА е затворен, Елис сподели, че цялостната активност на компанията продължава напред.

Това се дължи значително поради неповторимия метод на Relativity при производството. " Има единствено по-малко процеси и по-малко стъпки по веригата на доставки, тъй като съвсем всичко е направено от доста лимитирани първични материали, като цялата ни ракетна конструкция. Всички мотори и останалите съставни елементи на спомагателната конструкция обаче са направени от единствено две първични материали, тъй че това е доста елементарна верига за доставки ", добави шефът на стартъпа.

По думите на Елис Relativity е в в действителност положително парично състояние, с цел да устои на рецесията. През октомври компанията събра 140 милиона $ инвестиции. Инвеститорите включват Social Capital, Playground Global, Y Combinator, Bond Capital, Jared Leto и Mark Cuban.

Компанията не възнамерява съкращения и продължава с наеманията отдалечено посредством Zoom.

" В момента имаме по един човек в постройка, работещ с 3D-принтерите ", добавя Елис.
 Как ще се
Как ще се " зарежда " галактическата конкуренция за трилиони долари?

Развитието на новите технологии може да отключи безконечен стопански капацитет пред човечеството

Елис добави, че е склонен с разбора на изпълнителния шеф на Rocket Lab Питър Бек, който твърди, че финансирането по време на рецесията би трябвало да бъде предпочитано за фирмите, които строят галактически кораби, а не тези, които строят ракети.

Relativity построява структурите от " първи стадий " за своята ракета Terran 1, за която Елис споделя, че ще съчетае с мотор в цялостен размер върху към този момент построената конструкция на ракетата във " втория стадий " на плана. Следващият главен стадий ще бъде " интегриран тестов стадий " по-късно тази година.
 Как плановете на компании като SpaceX основават опасност от галактически боклук
Как плановете на компании като SpaceX основават опасност от галактически боклук

Вече се приготвят задачи за почистване на отломките от Космоса
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР