Космическата агенция на Обединеното кралство възнамерява да изгради собствен космодрум

...
Космическата агенция на Обединеното кралство възнамерява да изгради собствен космодрум
Коментари Харесай

Великобритания ще си строи космодрум в Шотландия

Космическата организация на Обединеното кралство има намерение да построи личен космодрум в Шотландия, оповестява BBC, представена от БГНЕС.
Избраният терен се намира наоколо до Съдърланд, край северните крайбрежия на Шотландия. За задачата към този момент са отпуснати 2,5 млн. британски лири за предварителни изследвания като най-вероятно американската самолетостроителна и авиокосмическа компания " Локхийд Мартин " ще бъде главен сътрудник.
Британците са оптимистично настроени и възнамеряват да стартират изстрелвания от площадката още през идващото десетилетие.
" Решението за градежа на първия английски космодрум е невероятна вест за района и за Шотландия като цяло. Космическият бранш е във напредък и ние бихме желали този район да бъде подготвен да се възползва от икономическите изгоди, които сходна фантастична самодейност ще сътвори ", съобщи Шарлът Райт, изпълнителен шеф на шотландската държавна организация (HIE), натоварена с реализирането на плана.
" Локхийд Мартин " не крият проектите си, при положение на реализация на плана, да реалокират изстрелванията на своята ракета " Електрон " от Нова Зеландия в Шотландия. Ще бъде създаден и английски вид на ракетата, част от която ще се създава в Обединеното кралство.
Лондон обмисля от повече от десетилетие въпроса за построяването на личен космодрум и към този момент промени законодателството, с цел да направи плана вероятен.
Снимка: Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР