Космическа зараза. Космическа болест. Астрозаболяване. Само си говорим, но следващата

...
Космическа зараза. Космическа болест. Астрозаболяване. Само си говорим, но следващата
Коментари Харесай

Смъртоносни патогени от Марс могат да пристигнат на Земята

Космическа болест. Космическа болест. Астрозаболяване. Само си приказваме, само че идната пандемия може да се нуждае от по-добро име от предходната, като се има поради от кое място идва. Космосът може да е далечна граница, само че не е лишен от опасности. Черните дупки, метеоритите и може би даже галактическата инвазия могат да се окажат дреболии, когато се слагат до този риск. Докато светът насочва погледа си към Марс, някои учени приканват към нерешителност, защото се притесняват, че можем да донесем нещо смъртоносно.

НАСА към този момент събира планини от данни за Марс и повърхността му, а роувърите ѝ непрекъснато изпращат информация. Според " Scientific American " задачата стартира да провокира разногласия, защото се доближава към сливането на двата свята. Поръчан от НАСА и Европейската галактическа организация, галактически транспортен съд ще кацне планетата, с цел да достави на Земята товар, съдържащ камъни, нечистотия и въздух от Червената планета. Разбира се, всичко е малко по-сложно. Настоящото предложение на НАСА включва космичен ферибот, който да освободи конусовидна капсула. След това капсулата ще пътува до Земята, преди да се гмурне през атмосферата и да се приземи спешно в дъното на изсъхнало езеро в Юта.

Но някои членове на галактическата общественост разгласиха в обществен конгрес информация за заплахите, свързани с задачата. Истината е, че няма по какъв начин да знаем какво има на повърхността на Марс, до момента в който не го получим в ръцете си. Освен това нещо, което може да наподобява безвредно и доброкачествено в тамошната атмосфера, може да се окаже смъртоносно в нашата.

Според The Byte, Видният астробиолог Стив Бенър твърди всички нас, че задачата е безвредна. " За повече от 3,5 милиарда години, откогато животът се е появил на Земята, трилиони други камъни са направили сходни пътувания ", споделя той. Планетата непрекъснато е блъскана от метеорити, които изпращат парчета от Марс в космоса, а те в последна сметка си проправят път до нашия прелестен дом. Поради тази причина, в случай че има нещо смъртоносно, което може да повлияе фрапантно на живота на Земята, то към този момент се е случило. Следователно капсула, носеща още от същото, не би трябвало да буди безпокойствие.

Дори и с този тип научна убеденост, НАСА не оставя нищо на случайността. В момента те възнамеряват да основат своя изследователска станция наоколо до мястото на кацане на капсулата, с цел да изследват цялото ѝ наличие в далечен регион на Юта. Така че в малко евентуалния случай на марсианска болест, тя ще бъде изолирана в пустинята. Независимо от разногласията в интернет, Космическата организация на Съединени американски щати продължава с цялостна мощ проектите си за тестване на Марс.

Източник:БГНЕС

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР