Кошута беше спасена след инцидент на пътя за Смолян. Георги

...
Кошута беше спасена след инцидент на пътя за Смолян. Георги
Коментари Харесай

Кошутата Мила извади късмет, пловдивчанин я спаси след инцидент на пътя

Кошута беше избавена след случай на пътя за Смолян. Георги Юруков намира сърната, блъсната край родопското село Хвойна. Той прибира животното и за няколко дни съумява да го вдигне на крайници.

Георги вижда кошутата на шосето с огромна рана на крайници и доста изплашена. Той обезопасява мястото и звъни на 112. След консултация с горското стопанство и доктор Георги поема грижите за нея.

Цялата вечер лежеше неподвижно, единствено виждахме дали диша дали не диша. На идващия ден към този момент беше изправила главата. От през вчерашния ден към този момент и върви, споделя Георги.

Пловдивчанинът пуска апел в обществените мрежи, на който се отзовава лекар Илия Райчев. Той дава инструкции по какъв начин да се лекуват раните на кошутата, а Георги му праща всекидневно видеа по какъв начин се оправя.

Мила към този момент се храни и стъпва решително.

Освен кошутата, Георги е избавил още шест животни в това число магарето Петьо Шайбата. Всички те са останали в конната му база и са избавени от тежък физически труд или сигурна гибел.

Мила обаче ще се върне в групата си, която е видяна до село Хвойна.

Ще създадем всичко допустимо, когато се възвърне да я върнем оптимално покрай територията, която населява това стадо и да се надяваме, че ще откри майка си, споделя Георги.

Очаква се кошутата да бъде пусната на независимост до седмица.

Репортер: Нели Ангелова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР