Кошмарната кампания на Лудогорец в груповата фаза на Лига Европа

...
Кошмарната кампания на Лудогорец в груповата фаза на Лига Европа
Коментари Харесай

Лудогорец завърши без точка в групата си в Лига Европа

Кошмарната акция на Лудогорец в груповата фаза на Лига Европа приключи с шеста загуба. Разградчани отстъпиха с 1:3 на своя стадион от ЛАСК Линц и завършиха присъединяване си без извоювана точка.

Австрийците съумяха да извърнат родния първенец, който поведе при започване на втората част с попадение на Елвис Ману. Вайсингер, Рениер и Мадсен обаче пронизаха Пламен Илиев и донесоха триумфа на своя отбор. Сантана пък бе изпъден с пряк червен картон в 60-ата минута.

Гостите се втурнаха в офанзиви от първата минута и сътвориха редица рискови положения пред вратата на Лудогорец. Пламен Илиев обаче се намеси вещо няколко пъти през първата част и даже избави дузпа в края на полувремето. Тя бе отсъдена за нарушаване на Сисиньо, само че стражът мазета удара на Егещайн. Веднъж и гредата избави Лудогорец.

В началото на второто полувреме Елвис Ману влезе в игра и незабавно вкара гол. Той засече пас по земя на Кешерю и прониза ЛАСК. Това обаче бе единственото хубаво нещо за българския отбор.

В рамките на 11 минути гостите вкараха три гола. Първо Вайзингер открадна топката в центъра, напредна и с прекрасен удар от отдалеченост изравни. След няколко минути Сантана направи нарушаване в наказателното поел, а съдията уточни бялата точка и изгони плеймейкъра на Лудогорец. Рениер бе прецизен и изведе ЛАСК напред.

След още пет минути резултатът стана 3:1 за австрийците. Егещайн съумя да избави излизащата в навън топка и да я центрира пред вратата на Лудогорец, където Мадсен засече с глава и осъществя.

До края на мача гредата избави още един път Лудогорец от гол.

В последна сметка срещата приключи с триумф за гостите с 3:1, а с това завърши българското присъединяване в Европа. ЛАСК остана на трето място с 10 точки и не съумя да се класира за елиминациите. Тотнъм победи Антверпен с 2:0 и зае първото място, а двата отбора поемат към идната фаза.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР