Кошмарът на Наполи в Серия А най-после приключи. Южняците записаха

...
Кошмарът на Наполи в Серия А най-после приключи. Южняците записаха
Коментари Харесай

Кошмарът за Наполи приключи

Кошмарът на Наполи в Серия " А " най-сетне завърши. Южняците записаха първа победа от осем мача, надделявайки с 2:1 като посетител Сасуоло. Двубоят бе от 17-ия кръг на шампионата.

Амед Траоре даде задатък на " неровердите ", само че с голове през второто полувреме на Алан и Елиф Елмас, отборът стигна до поврат. Победата бе и първа за треньора Дженаро Гатузо отпред на " партенопеите ".

Домакините започнаха мощно срещата и можеше да открият резултата още във 2-ата минута. Тогава Мануел Локатели нанесе удар с глава след центриране, а Марио Руи мазета от голлинията.

Две минути по-късно шут на Алфрен Дънкън бе отразен от вратаря на южняците.

В 19-ата минута удар на Костас Манолас с глава след центриране от корнер срещна гредата.

В 29-ата минута Амед Траоре получи центриране в наказателното поле и от близко засече топката във вратата за 1:0.

" Неровердите " можеше да удвоят преднината си в 43-ата минута, когато Траоре бе изведен самичък против Мерет, само че той пропусна.

Наполи имаше добра опция да изравни при започване на втората част. В 49-ата минута Инсиние напредна и опита подъл диагонален удар с външен фалц отвън наказателното поле, който много затрудни вратаря. Малко по-късно Мерт Мюлдур се подигра с няколко бранители на гостите, само че стреля около вратата.

В 57-ата минута Наполи изравни. Милик хитро пропусна за Алан на границата на пеналта, бразилецът се обърна, освободи си пространство и със мощен удар порази вратата за 1:1.

В 70-ата минута удар на Обианг срещна гредата. Осем минути по-късно шут на Жиелински срещна гредата зад Пеголо за повторно. След това топката попадна в Инсинье, чийто удар бе избит от голлинията.

В 80-ата минута Наполи означи втори гол посредством Кайехон, само че след ревизиране на обстановката с ВАР се оказа, че испанецът е бил в тънка засада.

В петата минута на продължението на срещата Елиф Елмас донесе трите точки на неаполитанците. Македонецът засече с глава центриране от корнер на далечната греда.
 Мертенс въпреки всичко може да не резервира мястото си в Наполи
Мертенс въпреки всичко може да не резервира мястото си в Наполи

32-годишният стрелец е оповестил, че няма да остане на " Сан Паоло "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР