Косатки атакуваха яхта в продължение на 45 минути и я

...
Косатки атакуваха яхта в продължение на 45 минути и я
Коментари Харесай

Косатки потопиха яхта в Гибралтарския проток

Косатки нападнаха яхта в продължение на 45 минути и я потопиха в Гибралтарския пролив. Яхтата е благосъстоятелност на полска круизна компания.

От продължителната офанзива плавателния съд е потърпевш непоправимо. Въпреки напъните на капитана, на екипажа, екипа за търсене и избавяне и на Кралския марокански флот да я довлекат до пристанище, тя е потънала покрай мароканското пристанище Танжер-Мед. Членовете на екипажа не са потърпевши.

Полската яхта стана четвъртият кораб, потънал от косатки за последните три години. От 2020 година откривателите са записали стотици офанзиви на китове против кораби в Гибралтарския пролив.

В момента учените не могат да назоват точната причина за експанзията на косатките. Според една от хипотезите косатката, наречена Бялата Гладис, е била ранена по време на среща с яхта през 2020 година След това тя и роднините ѝ почнали да възприемат като опасност всички кораби с избран размер.

Други учени са склонни да считат, че косатките просто се забавляват, повреждайки плавателните съдове.

По-рано беше обявено, че 55-годишен сърфист от Австралия се блъсна в кит и едвам не се удави. Мъжът сподели, че животното се е хванало за кабел, който е бил прикован към крайници му, тъй че няколко секунди не е могъл да се издигне на повърхността.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР