Косата ѝ е дълга и права, с червеникав оттенък. Косата

...
Косата ѝ е дълга и права, с червеникав оттенък. Косата
Коментари Харесай

5 прости правила за момичета, които търсят своята реализация

Косата ѝ е дълга и права, с червеникав нюанс. Косата постоянно ми прави усещане, а нейната е изключително забележителна. Усмивката ѝ посърва след първичните ни думи за запознанство. Тя стартира да ми споделя. Как нещата не ѝ се получават, по какъв начин не я викат на събеседвания за работа, а когато я поканят – не ѝ се обаждат още веднъж, макар забавния ѝ опит, и забележителните ѝ познания и умения. Започвам да чепкам проблема и след три-четири въпроса съвсем извиквам: „ Еврика! ” Ами че тя не е себе си. Друг е изготвил документите ѝ и се е опитал да я напъха в кутийка. Друг е поставил думи в устата ѝ, с които да се показва пред тези, които вършат подбора. Само че червеникавата ѝ коса не желае да седи мирна, в кутийката, нито пък самата тя. Говорим си още и излиза наяве – хората насреща чакат различен човек и не го получават. Не че не става по принцип, просто не пасва на профила, който търсят. Нищо персонално. Тя също чака различен вид хора, с други полезности и мислене. Но по какъв начин да доближи до тези работодатели (а за какво не клиенти), които търсят хора освен с нейния опит и умения, а и с нейния вид персона, и имат потребност от човек, който да може да взема решение избран вид проблеми?  Човек като нея.

Ако и ти се припознаваш в нейната обстановка, ето пет ясни – само че не доста елементарни правилото.

Бъди достоверна

Отвсякъде ни поучават да бъдем себе си. Който би трябвало, ще го оцени, нали по този начин?

Възможно е да отблъснеш доста работодатели, тъй като те не търсят тъкмо това, само че пък ще привлечеш тези, които имат потребност от човек като теб. Познавай мощните си страни и бъди подготвена да дадеш образци за тях – съответни проблеми, в които си ги изявявала. Бъди осъзната за слабостите си и подготвена да споделиш какво правиш по въпроса или пък за какво не правиш нищо (понякога това е най-хубавото решение). Познавай полезностите си – това, поради което правиш нещата, с които си се заела, в това число и в кариерен план  – и бъди подготвена да ги споделиш. Може пък отсрещната страна да изповядва същите. Дано! И най-много – прави това, което казваш, и бъди това, което приказваш. Знаеш за какво.

Бъди неповторима

Почти всеки може да изброи какво може да прави, само че малко хора могат да опишат по какъв начин. Опознай кой е твоят характерен метод на деяние, коя е твоята нотка, кой е привкусът, който внасяш във всяка активност, с която се захванеш. И бъди подготвена да го обясниш с съответни образци от предходния ти професионален, а за какво не и житейски опит.

Може да има доста хора с сходни на твоите познания, умения и опит, само че единствено ти притежаваш онази неповторима комбинация от полезности, персонални качества и метод на деяние, разказани в твоето CV или профил. Покажи ги, с цел да изпъкнеш. И с цел да бъдеш оценена от тези, които търсят хора като теб. Може да се наложи да направиш повече опити, само че напъните ще си костват, давам обещание. 

Бъди непрекъсната


В днешния динамичен свят, в който най-малко половината ни живот минава онлайн, поддържай единно обръщение на персоналния бранд, който развиваш. Няма потребност да дублирам, че е основно той да бъде достоверен. Ако градиш име на специалист в дадена област, който е открит, положителен и подкрепящ, прави по този начин, че всичките ти дейности да са в унисон с този имидж. Изпращай своето обръщение онлайн и офлайн и го подплатявай с дейности.

Не дели отношението към чистачката от това към клиентите си и не пази усмивката единствено за определени. Фалшът рано или късно лъсва. И действай непрекъснато, другояче има риск да потънеш измежду многото други, които го вършат.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР