Косата, особено при жените, отдавна се е превърнала в един

...
Косата, особено при жените, отдавна се е превърнала в един
Коментари Харесай

Как да овлажните скалпа си – 5 доказани съвета

Косата, изключително при дамите, от дълго време се е трансформирала в един от главните атрибути на хубостта, по тази причина желаеме тя да бъде красива и се грижим за нея вярно. Забравяме обаче, че би трябвало да се грижите и за скалпа, с цел да не го изсушите. Ето 5 съвета за навлажняване на скалпа?

СУХ СКАЛП - КАК ДА Гражданско отделение ОВЛАЖНЯВАМЕ?

1. АДЕКВАТНА ДИЕТА

Важно е да осигурите на тялото нужното количество течност. Възрастните би трябвало да пият към 1,5-2 литра дневно. Това количество течност ще овлажни позитивно скалпа. Също би трябвало да ядете вярното количество плодове, като например дини, ябълки, ягоди и череши. Не бива да забравяте и за здравословните мазнини, които построяват клетките и обезпечават вярното действие на кожата. Затова си коства да допълните диетата със зехтин, ленено масло, риба, ядки и зърнени храни. 
Защо доста хора започнаха да втриват чесън в скалпа си?
Чесънът е един от тези зеленчуци, от които можем да извлечем редица изгоди за здравето си. Той може да ни помогне в битката против грип...
Прочети повече
2. ПРАВИЛНИЯТ ШАМПОАН

За да осигурите подобаваща хидратация на скалпа, използвайте шампоани, предопределени за изсъхнал скалп. Тези артикули съдържат нежни и без ароматни сътрудници, които не нервират кожата. Благодарение на тях върху главата остава липиден пласт, блоцкиращ приключването на вода от кожата.

Също по този начин е доста значимо постоянно да хидратирате скалпам си. Това е от извънредно значение, изключително при битката с пърхот /и не само/.

3. ЛИМОНОВ СОК

Често повода за сухия скалп е непотребният себум. Ще се отървете от този проблем, когато използваме лимонен сок. Благодарение на него скалпът също ще спре да сърби. За да приготвите домашна маска, прибавете три супени лъжици натурално кисело мляко (по избор) към две супени лъжици прясно изцеден лимонен сок, по-късно го масажирайте в скалпа и го оставете за 10-15 минути, след което го измийте с мек шампоан. Маската с лимонен сок е бърз отговор на грижата за скалпа, защото лимоните са относително евтини и елементарно налични.
6 съвета за красива и дълга коса
Научете тайните на красивата дълга коса, която ще ви накара да изглеждате най-добре. Дългата коса, въпреки и доста ефикасна, може да бъ...
Прочети повече
4. ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ

Благодарение на него положението на косата ни ще се усъвършенства и казусът със сухия и сърбящ скалп ще изчезне. Ябълковият оцет възвръща вярното pH на кожата, убива бактериите и гъбичките, виновни за сухотата и пърхота. Как да овлажните скалпа си с него? Пригответе балсама в бутилка със спрей, към която добавите едно и също количество вода и ябълков оцет, след което напръскайте скалпа, останете по този начин за няколко минути и най-после измийте с подобаващ шампоан. Лечението може да се употребява през ден - тогава несъмнено ще донесе мечтаните резултати!

5. ШАПКИ 

Периодът на зимата и лятото е изключително сложен за скалпа. Така че в този миг би трябвало да се погрижите изключително за него. Замръзване, топлота, изсъхнал въздух - всички тези фактори способстват за утежняването на кожата на главата. Следователно, през лятото би трябвало да се предпазвате от слънчевите лъчи и от ниските температури през зимата, като носите шапка.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР