Косата често става жертва на внезапно обладалото ни желание за

...
Косата често става жертва на внезапно обладалото ни желание за
Коментари Харесай

Порасни косице!

Косата постоянно става жертва на ненадейно обладалото ни предпочитание за съществена смяна. Защото какво по-бързо и елементарно от това да я скъсим. След като премине първичната еуфория обаче постоянно тъгуваме за отрязаната си грива. Но с цел да я изчакаме още веднъж да израсте, ще са ни нужни няколко години самообладание.

За месец косата се издължава сред 1 и 2 см. според положението, самостоятелните особености и сезонът. Подобно на растенията и тя пораства по-интензивно напролет и лятото и изпада неподвижен през есента и зимата. Други фактори, които забавят растежа на косата са изтощението и мощния стрес. Съществуват обаче естествени артикули, с които можем да раздвижим позаспалите си фоликули.

По предписание маските за усилване на растежа съдържат съставки, които провокират краткотрайно неспокойствие на скалпа, само че това не трябва да ни плаши. Именно паренето, зачервяването и другите сходни чувства са признаци за интензивното възстановяване на кръвообръщението, което засилва корените на косата. Единствено, в случай че страдаме от някакво кожно заболяване (себореен дерматит, псориазис, алергия) би трябвало да заобикаляме тези естествени стимуланти.

Маска с пикантен червен пипер
1 с. л. ситно слян червен пипер
4 с. л. мед (течен или разтопен на водна баня)
1 с.л. растително масло – рициново, бадемово, зехтин

Смесете съставките и ги нанесете единствено в корените на косата. Покрийте главата си с шапка за баня и хавлия, с цел да засилите „ парещия ” резултат. Стоически би трябвало да го потърпите към 30-40 мин., което ще ви подсигурява усилване на растежа. След това измийте косата както нормално, само че внимайате част от маската да не попадне в очите ви. Със сигурност няма да ви е до смях.

Маска с горчица
2 с. л. надробен синап (горчица)
1 жълтък
2 с. л. растително масло
2 ч. л. кафява захар
2 с. л. гореща вода

Смесете синапа, горчицата, растителното масло и жълтъка и най-после прибавете водата. Веднага нанесете маската в корените (докато е към момента топла) и покрийте главата с найлон. Скоро ще усетите „ Големия гърмеж ”, само че за наслада времето на влияние на тази маска би трябвало да бъде не повече от 15 мин. След това я измийте с топла вода и шампоан.

Горчицата освен засилва растежа на косата, само че и понижава омазняването. Затова използването на маската би трябвало да се съобрази с вида на косата. За мазни коси се предлага на 5 дни, за естествени – един път седмично, а за сухи не по-често от 3 пъти в месеца.

Класика – ром, жълтък и розмарин
1 жълтък
2 с.л. ром
1 с. л. растително масло
10 капки естерично масло от розмарин

Тази маска е за всички, които не желаят да се подлагат на мощни чувства. Нейните съставки не парят и не щипят, а резултата се дължи главно на стимулиращото деяние на розмарина. Съставките се смесват и се нанасят първо в корена, а след половин час се разресват и към краищата, тъй като подхранват цялата дължина на косъма. Стои се по този начин още 10 мин. и се измива с топла вода. Ако косата ви е прекомерно суха, може и да не употребявате шампоан.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР