Косата често сигнализира за различни проблеми в тялото. Косопадът е

...
Косата често сигнализира за различни проблеми в тялото. Косопадът е
Коментари Харесай

Косата и смяната на сезона

Косата постоянно алармира за разнообразни проблеми в тялото. Косопадът е постоянно срещан проблем, който може да е предизвикан от всевъзможни фактори – погрешно хранене, липса на витамини, стрес. През есента косопадът е по-често срещан проблем, в сравнение с допускате, по тази причина през днешния ден обръщаме внимание на този проблем.

 Косата и промяната на сезона

Какво би трябвало да знаете

През есента равнището на хормона естроген в тялото понижава, което предизвика освен косопад, само че и хронично повишение на кръвното налягане, закъснение на метаболизма и надлежно – повишаване на тежестта, нарушена когнитивна функционалност.

Какво да вършиме

Докато тялото ни се нагажда към новия сезон, е обикновено да има хормонални промени в него, които ние не можем да спрем. Но тук на помощ идват фитоестрогените – субстанции, съдържащи се в растенията, които имат конструкция и деяние сходно на естествените естрогени.

Те оказват помощ да се запълни дефицитът на естествения хормон, който пък укрепва положението на косата. Ако дадете на тялото си нужното количество фитоестрогени, ще предотвратите фрапантния косопад този сезон.

 Косата и промяната на сезона

Фитоестрогените могат да се одобряват под формата на хранителни добавки (след наложителна консултация с лекар) или посредством вярната диета. Можете да си ги набавяте, като консумирате постоянно ядки, които имат доста съединения на растителна основа, соя, лен, спанак и бобови храни.

Температурните промени също са причина за това здравето на косата да отслабне. Когато излизате на открито в по-студен ден, не забравяйте шапките. Освен че са отлично попълнение към стила, те защищават вас от изстиване, а косата ви от напрежението, породен от ниските температури.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР