"Корупцията се шири в най-големи размери в земеделския сектор. Това

...
"Корупцията се шири в най-големи размери в земеделския сектор. Това
Коментари Харесай

БСП представи Визия за България пред земеделски производители в Разград

"Корупцията се шири в най-големи размери в земеделския бранш. Това ни пречи доста. От министерството- до организации, всичко е зависимости. Няма по какъв начин да работим обикновено и да се развиваме. “

Това обявиха аграрни производители в Разград, които се срещнаха с депутати от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ по време на представянето на „ Визия за България “, оповестиха от пресцентъра на партията. „ В нашата Визия ние споделяме, че е нужно да има повече присъединяване на страната в бранша земеделие, изключително в сериозни обстановки. Тя би трябвало да поддържа производителите. Иска ми се в тези полемики да се намерят верните решения за вас “, сподели проф. Светла Бъчварова. По думите й сега има двоен стандарт за българските хранителни артикули по отношение на продуктите от Западна Европа. „ Когато сме изместени от пазарите от огромните аграрни производители, това води до тежки проблеми. Ако страната не се намеси, ще се стига до банкрути. Затова приоритет на страната е, с изключение на подпомагането, да се оказва поддръжка и достъп до пазарите “, добави проф. Бъчварова.

„ Визията я направихме отворена, тъй като България има нов взор и ново виждане за развиване. Днес имаме един министър председател, който разпределя всичко. Големият дебат- накъде ще вървим, е липсващ. Ние взехме решение да предизвикаме този спор. “ Това сподели националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ и ръководител на икономическата комисия в Народно събрание Петър Кънев. Той съобщи още, че сега над 5 милиарда лв. влизат от мигриралите зад граница българи.

Според народния представител Даниел Йорданов е нужно страната да подкрепя в огромна степен производителите, както и че в България има съществени обичаи в бранша. Стефан Бурджев напомни, че през времето бяха премахнати доста аграрни кооперации. Той също акцентира, че Визията е отворен документ за допълнение.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР