Корупцията не е изолиран проблем, тя е един от проблемите

...
Корупцията не е изолиран проблем, тя е един от проблемите
Коментари Харесай

Херо Мустафа: Корупцията е един от проблемите на региона и пречи на икономическия растеж

Корупцията не е изолиран проблем, тя е един от проблемите на района и тя пречи на икономическия напредък, както и на държавните управления да развиват своите страни, съобщи американският дипломат в София. Според Херо Мустафа корупцията дава опция за радикализация и екстремизъм и за това са ни нужни нови способи за битка.

Откривайки интернационален конгрес за сигурността на Балканите, тя съобщи, че без интеграция на всички страни от района, Европа е по-слаба. Важна част от партньорството ни е това в областта на сигурността, уточни дипломатът.

Никоя страна не е изолирана от екстремизма и радикализацията, проблемите се разгръщат през границите заради придвижването на хора, уточни дипломатът и поздрави България за това, че следва целите на европейския дневен ред и за постигнатото по време на европредседателството.

В речта си Херо Мустафа регистрира значимостта на срещата на най-високо равнище сред България и Съединени американски щати, състояла се неотдавна.

Съединени американски щати и България в никакъв случай не са имали по-силни връзки. Това се дължи на стратегическата среща на министър-председателя на страната Бойко Борисов и на американския президент Доналд Тръмп, както и на напъните на вътрешния министър Младен Маринов в битката против проведената престъпност и тероризма, който е интернационален проблем, съобщи Херо Мустафа.

" Благодаря на министър Младен Маринов. Неговата работа е основен фактор за нашето съдействие в областта на сигурността, която е значима за целия района на Западните Балкани. Работата, която всичко ние ще свършим през тези два дни е сериозно значима ", сподели тя.

" Благодарим на министър Маринов за стабилната гранична сигурност. Благодаря на България за това, че стартира да работи интензивно за интеграцията на Западните Балкани по време на своето председателство на Съвета на Европейски Съюз и продължава да го прави с конгреси като този ", съобщи американската посланичка.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР