Корупцията иска да се върне в „Басейнова дирекция“ (БД)– Благоевград?.

...
Корупцията иска да се върне в „Басейнова дирекция“ (БД)– Благоевград?.
Коментари Харесай

Благоевград настръхна от връщането на бивш шеф на Басейнова дирекция

Корупцията желае да се върне в „ Басейнова дирекция “ (БД)– Благоевград?. Това се пита осведомителната организация Топпреса, която е получила сигнал от предприемчив комитет, с ръководител Радост Маринова, с копие до всички способени институции, свързани с подмолните игри на някогашния шеф на „ Басейнова дирекция “ – Благоевград – Радослав Георгиев.

Главният прокурор Сотир Цацаров, Министерски съвет, в лицето на премиера Бойко Борисов, Парламента на Република България и ред различен инстанции ще би трябвало да проучват дейностите на Георгиев, който понастоящем е министерски консултант, назначен тихомълком, очевидно за единствено да взима огромна държавна заплата, написа в сигнала Радост Маринова, която съставлява хора, жертва на ръководството на Георгиев. В сигнала си и институциите ръководителя на инициативният комитет твърди:

„ Само поради далновидността на Радослав Георгиев да стане член на Вътрешна македонска революционна организация, една българска институция е застрашена от политическа окупация на подкупен човек. Същият се пробва да се пазари за този пост и да се върне на бял кон в институцията. Уверявам ви, това не са голи изказвания и апелирам да бъдат тествани случаите, в които искащият да се върне на поста Георгиев, се прочу скандално преди години.

Първо скандално уволненият Радослав Георгиев си разреши да позволи под масата е построяването на Малка водно електрическа централа Црънча в предпазена зона; 2. От друга страна в обсега на Малка водно електрическа централа Црънча, в следствие са подадени още планове за създаване на централи, само че същите са отхвърлени поради това, че попадат в предпазена зона.

Тоест, едно и също желание за инвестиция се взема решение от Георгиев по друг метод. 3. Едноличен търговец Слава Кис – шефът на компанията твърди, че е дал пари на юриста на Георгиев, дамата, с която живее на фамилни начала, с цел да му приготви документите за позволение, като в това време адвокатката обслужва и БД и клиенти на дирекцията, налице е спор на ползи и корист със служебно състояние. 4. По време на ръководството на Георгиев бяха издадени няколко броя подправени разрешителни като случая стигна и до прокуратурата. Казусът е с рибарниците в Рила на Георги Попов. На разрешителните е подложен щемпел на дирекцията, всичко това приказва за занижен надзор от Директора и недобро ръководство. “

Успоредно с това по време на ръководството на Георгиев, цялата Благоевградска област гръмна преди години с най – огромния корупционен скандал, случил се в локална институция. Старши специалистът в отдел „ Планове “ в Басейнова дирекция Западнобеломорски регион – Благоевград, Кирил Божков, бе уволнен дисциплинарно с министерска заповед за финансова спекулация.

Името му е намесено в машинация за над 20 000 лева на предприемача от Кочериново Георги Поповски. Божков, който е със 7-годишен стаж в (БД), намесил и името на шефа си в лъжливата скица, без той да подозира. Всичко почнало в края на 2010 година, когато предприемачът Поповски решил да строи рибарник на река Рилска. Незнайно по какъв начин се свързал с Кирил Божков, който против избрана сума пари му заречен да издаде нужния комплект от разрешителни за градежа. Речено-сторено: През май Поповски получил първия транш от разрешителните, а през септември и останалите – за създаване на водоемно оборудване, за водоползване от р. Рилска и за заустване.

Документите от Басейнова дирекция Г. Поповски трябвало да показа в община Кочериново, откъдето да му издадат позволение за градеж. Документите били с подписите на шефа Радослав Георгиев.

Кирил Божков постъпва на работа в дирекцията през 2004 година Той е 35-годишен, фамилен. Колегите му го разказват като спорна персона – едни като трудолюбив и интелигентен, а други като ленив и клеветник. Любопитното е, че през март тази година подал молба за овакантяване на работа, само че воден от мисълта, че е скъп кадър, Радослав Георгиев отказал да го освободи от служба. Което демонстрира, че двамата са работили в екип с корупционните практики, твърди ни Радост Маринова, създател на сигнала.

Ето за какво вместо да се вършат схеми, подмолни игри Радослав Георгиев да се върне на работа, инициативният комитет, представляван от Радост Маринова, упорства да се постави завършек на задкулисието и всичко да се проверява от органите и основния прокурор, на който имат висок % доверие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР