Корупцията е най-големият проблем на Столичната община. Тя може да

...
Корупцията е най-големият проблем на Столичната община. Тя може да
Коментари Харесай

Борислав Игнатов: София се развива бавно заради корупцията

Корупцията е най-големият проблем на Столичната община. Тя може да бъде разрушена с транспарантно ръководство и цифровизация – на публичните поръчки, на разноските на общината, на решенията на общинския съвет. Това сподели в изявление за Mediapool претендентът за кмет на „ Демократична България “ арх. Борислав Игнатов

Г-н Игнатов, казвате, че корупцията е най-големият проблем на Столичната община. Дайте образци за корупция и какви решения оферирате против нея?

Корупцията има доста изражения, лица и вариации. Като се стартира от дребна корупция на общинската администрация, с цел да се извърши някоя услуга в точния момент или по-бързо. Едрата корупция се показва в публични поръчки с един участник, с формулиране на дискриминационни условия за една компания, в неналичието на надзор, с цел да няма неустойки за компанията, която преди този момент е определена с нагласен конкурс.

Корупция са и практиките със сметосъбирането. Знаете, че кофите за отпадък стоят отворени. Така, когато вали дъжд и сняг боклукът, се намокря и тежи повече, надлежно се заплаща повече на компаниите, които го събират. В същото време има спомагателни разноски за сушенето му, което е нужно, с цел да се създава гориво.

" Топлофикация-София " е ослепителен образец за корупция с назначението на хора на Христо Ковачки в борда на сдружението. Със сключването на контракт с медиатор, който да продава електрическата енергия, създавана от " Топлофикация ", на борсата, в случай, че общинската компания има лиценз за търговец.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР