Корупция - това е отговорът на спора около рафинерията на

...
Корупция - това е отговорът на спора около рафинерията на
Коментари Харесай

Красимир Манов: Това е една от най-големите манипулации! Ще изядем солта, ще ни ударят 100 тояги и накрая ще си платим дяволъка

Корупция - това е отговорът на разногласието към рафинерията на " Лукойл " в България. Това съобщи в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " Красимир Манов, енергиен специалист, който означи, че протичащото се е извънредно скандално.

" Две от партиите, които поддържат държавното управление, които стоят зад него – Движение за права и свободи и ГЕРБ, са тези, които имитират всичките тези процеси, и те отхвърлят, те са " за " прекратяването на дерогацията незабавно. Направи ми усещане един миг от това, което споделяха след срещата в Министерски съвет тази заран, че Агенция " Митници “, която е оторизирана да следи контрола по износа на горивата от " Лукойл Нефтохим “ България, не знае къде са отишли 60% или по-точно както там е записано в транспортните документи – " в намерено море “, което единствено по себе си е извънредно скандално ", изясни Манов и акцентира, че тези, които са призвани да пазят ползите на страната, вземат участие в цялата тази машинация.

Той предвижда, че България ще има много сериозни проблеми с Европейската комисия и с Европейската прокуратура на Кьовеши: " Защото това е безусловно голяма машинация. Тука става въпрос за милиарди долари, които са изнесени, и един Господ знаят къде се отишли тези горива. Нали, както се изрече ръководителят на Комисията по енергетика Делян Добрев, едни са отишли в Европа, други стигнали чак до Съединени американски щати. Един Господ знае какво е товарено там и какво е ставало. Това е извънредно скандално ".

Според Красимир Манов " Лукойл " няма да спре производството си и да спре да печели големите пари всеки месец: " Това е една от най-големите операции и заблуди за хората. Петролът няма да спре, тъй като той не е съветски. Това, че петролът е вид " Урал “ не значи, че е съветски. Това е вид нефт. От каспийската тръбопроводна компания - Новоросийск, която го продава, акционери са Казахстан, " Шеврон “, десетина-петнайсет компании и страни, тъй че всеки един, който отиде, може да си купи нефт, вид " Урал “ или какъвто микс желае да му забъркат. Става въпрос дали имате пари, дали имате предпочитание да си купите, и дали имате танкер, който да го натовари, и от там нататък го карате, където желаете по света. Така че безусловно никакви проблеми няма, и да спре, и да не спре ", изясни специалистът.

Той акцентира, че всяка рафинерия може да работи с всевъзможен нефт: " Лукойл “ влага големи средства в разширение на опциите като техническо и софтуерно обновяване и това е може би една от най-хубавите рафинерии в света сега, която може да преработва всевъзможен нефт. 

Трябва да се знае, че колкото по-лек е, т.е. по-качествен е петролът – това е диалект на езика за експертите, които схващат от петрол и от газ, той е толкоз по-добър като качество, толкоз повече бензин и дизел може да изкараш от него и по-лесно се преработва. Докато сортът " Урал “ е един от " най-лошите " видове нефт. Това е следващата операция, която се прави, и отново всичко това е прахуляк в очите на нас, с цел да се оправдае това, че видите ли, няма да се получим 73-те стотинки ".

По думите му най-правилното решение, което е трябвало от дълго време да се е случило е рафинерията да бъде национализирана от българската страна.

" Особено откакто стартира войната и Русия ни разгласи за неприятелска страна, а Европейският съюз я разгласи за страна спонсор на тероризма, рафинерията просто трябваше да бъде взета на оперативно ръководство и национализирана от българската страна, и всичките тия проблеми, с които сега се занимаваме, просто нямаше да съществуват. Щеше да си работи, да си прибираме парите и налозите в България и цялата тази история щеше да е завършила. Но за жалост, българското държавно управление, и то освен настоящето, и предходното на Борисов – през всичките тия години " Лукойл “ не е плащала 1 стотинка налог, работят в интерес на Русия ", означи Красимир Манов.

Той разкритикува сглобката: " Това са хора, които тотално не схващат нито от финанси, нито от енергетика, нито от нищо. Едно измислено държавно управление, пристигнало на фона на нищото и тая порочна дума " сглобка “, която се появи неизвестно от кое място. И това е резултатът, ще си поносим. Ние българите какво вършим? Ще изядем солта, ще ни ударят 100 тояги и най-после ще си платим дяволъка. Трябва да мислим кого избираме ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР