Корупция съществува на всяко едно управленско ниво. Мои колеги ми

...
Корупция съществува на всяко едно управленско ниво. Мои колеги ми
Коментари Харесай

Пламен Кръстев: Служители в министерства си разменят пари срещу услуги

”Корупция съществува на всяко едно управническо равнище. Мои сътрудници ми описват, че държавни чиновници в избрани министерства си разменят пари за правене на услуги ”. Това сподели пред БНР Пламен Кръстев - специалист по противопоставяне на корупцията.
" Същото става и с въпроса за назначение на фрагменти - чувал съм невероятни неща за Министерството на вътрешните работи, за Министерството на защитата, които са стълбове в нашето ръководство ", добави Кръстев.

На въпрос за добитите на занижени цени жилища от политици, Кръстев съобщи, че чака при идващите избори ГЕРБ да понесе удар поради този скандал. Според него няма да излезе нищо от инспекция на Антикорупционната комисия на покупко-продажбите по " Апартаментгейт ".

С промени, импортирани от ГЕРБ и Движение за права и свободи, в Закона за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добито имущество се уголемява кръгът на лицата, които заявяват имущество с ръководителя на Националната следствена работа и неговите заместници. В същото време отпада задължението общинските съветници да подават заявления за имущество, ползи и несъответственост. Вносителите се стимулират с огромния брой съветници – към 5400, което би блокирало системата на обявление на лицата и изисква доста повече човешки и материални запаси.

Изменението за този кръг лица е следващото, откакто първо за тях бе продължен срокът с един месец от влизането в действие на закона през януари предходната година, а по-късно Народното събрание отсрочи задължението на общинските съветници да подават заявления след локалните избори наесен.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР