Корупция и лобизъм убиват българския бизнес – с тези думи

...
Корупция и лобизъм убиват българския бизнес – с тези думи
Коментари Харесай

Кабелни оператори на бунт срещу скандално решение на КРС

„ Корупция и лобизъм убиват българския бизнес ” – с тези думи стартира писмо на Националното съдружие на кабелните оператори „ Клуб 2000″, адресирано до президента Румен Радев, до ръководителя на Народното събрание, до министър-председателя, до ръководителите на Върховен административен съд и Върховен касационен съд, и до основния прокурор. От Сдружението ще изпратят и копие от писмото си до представителството на Европейска комисия у нас и до посолството на Съединени американски щати у нас.

Националното съдружие на кабелните оператори е браншово съдружие на 23 дребни и междинни предприятия – платформени оператори. Дейността им се контролира от страната, а с изключение на трите огромни оператора, които дават услугата „ Мобилна телефония ”, работят и няколкостотин дребни и междинни предприятия, които към този момент повече от 25 години оферират кабелен интернет, телевизия и IP-телевизия на районни пазари в дребни и междинни градове. Благодарение на тяхната дългогодишна активност България е в челните места по качество и цени на телеком услуги в света.

Сдружението „ Клуб 2000″ стана изключително известно през предишното лято, в средата на юни, когато в офиси на три кабелни оператора в страната нахлуха маскирани и въоръжени чиновници на ГДБОП и иззеха техника, компютри и друга инсталация благосъстоятелност на компаниите. Освен напрежението, който тогава претърпяха почтени касиерки, служителки и репортерки, конфискуваната техника на процедура блокира работата на компаниите, и те бяха изправени пред действителната заплаха от банкрут. Затова на 19 юни представители на дребните кабелни и междинни оператори излязоха на митинг пред Министерски съвет.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР