Корупционният скандал с митниците и МВР, избухнал след акцията на

...
Корупционният скандал с митниците и МВР, избухнал след акцията на
Коментари Харесай

Слонът в стаята, който никой не вижда

Корупционният скандал с митниците и Министерство на вътрешните работи, избухнал след акцията на ДАНС и Антикорупционната комисия, не стихва. Колкото и да се желае на ПП-ДБ. Очаква се в околните дни „ часовникарят “ Живко Коцев да стане от очевидец обвинен. След като през днешния ден отново бе извикан на разпит в националното разследване.

Софийският апелативен съд.САС пък би трябвало да реши дефинитивно дали Стефан Димитров и някогашната шефка на митниците Петя Банкова ще останат в ареста. Босът на контрабандния канал и татко на Стефан-Марин Димитров-Иарата към момента е в „ Пирогов “. С шиканиране на процеса и адвокатски хватки бранителите на арестуваните съумяха да си обезпечат „ състав “ на САС, който може би им харесва. Дали ще съумеят, остава да забележим.

Петя Банкова и Стефан Димитров. СНИМКА: „ 24 ЧАСА “.

Но има един слон, който виси в стаята със страшна мощ, само че всички се вършат, че не виждат. Това несъмнено е някогашният комунистически следовател и някогашен вътрешен министър Бойко Рашков. Всички връзки на контрабандистите и тяхната корупционна интервенция в Министерство на вътрешните работи и митниците минават тъкмо през Рашков. Това се вижда и от показанията на Живко Коцев и от събраните все още доказателства от ДАНС, прокуратурата и Антикорупционната комисия.

Какво се знае досега за слона Рашков?

Стефан Димитров, наследник на Марин Димитров-Иарата, се появява на фотоси зад Рашков по време на предизборната акция на ПП-ДБ в Хасково през септември 2022 година, където ексминистърът на Министерство на вътрешните работи е на аудиенция. До Рашков са небеизвестният „ Аз съм Наско “, някогашният смешен министър на културата Атанас Атанасов, Никола Минчев и….Венцислав Кирчев, досегашен шеф на Главна дирекция „ Национална полиция “ в Министерство на вътрешните работи.

Задържаният наследник на Иарата, в дъното вляво, зад Кирчев, Бойко Рашков и Аз съм Наско на избирателен протест през есента на 2022 година в Хасково.Арестуваният Стефан Димитров, вдясно, с Бойко Рашков и Никола Минчев. СНИМКА: ПИК

Кой е Кирчев? Благодарение на Бойко Рашков този хасковски полицай прави най-шеметната кариера в Министерство на вътрешните работи. Преди „ смяната “ Венцислав Кирчев е шеф на полицейския сектор в Черноочене, Кърджалийско. Пълен миманс.

С идването на Рашков Кирчев излетява доста високо, вършат го шеф на ОДМВР-Хасково. От сектор напряко шеф на регионална дирекция…Какъв скок, а? Крушката обаче си има опашка. През юни 2021 година, още по времето на служебния кабинет на Стефан Янев Кирчев е назначен за началник на ОДМВР-Хасково. Един от заместниците му става….Недан Хаджиев. През януари 2022 година, при кабинета „ Петков “ Кирчев е повдигнат още по-високо, става началник на ГНДП, а Хаджиев, прочут в региона като човек на най-големия контрабандист на цигари в България Паскал и Васил Божков-Черепа, става… шеф регионалната дирекция в Хасково. Назначен от Рашков.

Недан Хаджиев

В сигнал до Breaking.bg, оповестен на 28 март 2024 година, служители на реда от Хасково настояват, че са доста обезпокоени от вероятно назначение на Хаджиев за шеф. По това време се водят последните диалози сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за кабинет и „ ротация “. Едно от настояванията на ПП-ДБ и по-специално на Асен Василев е..Недан Хаджиев да стане още веднъж шеф на ОДМВР-Хасково..Това едно от нещата, които взривяват договарянията.

Ето какво се споделя още в сигнала:

Здравейте, пиша ви от името на сътрудниците от МВР- Хасково. Желая да остана неизвестен и единствено вие можете да ни помогнете, от Политическа партия Кирил Петков и Асен Василев ще назначат за шеф най-корумпирания и продънен човек в цялото Министерство на вътрешните работи. Казва се Недан Хаджиев прочут е с чадъра който дава за контрабанда, карго и трафик на бежанци до момента в който беше шеф.

Обществена загадка е, че има присъединяване в заведението „ Плаза “ с Иван Каракачана и Димо Златаря и, че неотдавна са закупили парцел за над 2 милиона лв. в центъра на Хасково.

Има отчети, които, в случай че може да ревизирате във „ Вътрешна сигурност “ и ДАНС, в които всичко е разказано, само че се прикрива.

Ако го сложат и стане шеф, това ще краят на хасковската полиция. Никой от сътрудниците не желае да работи с него, толкоз е продънен, че няма от това повече накъде. Моля ви, в случай че имате опция да ни помогнете. Вие можете да го осветите и да наградите вътрешните и ДАНС да изкарат нескрито каква информация постъпва за това лице. Предишният шеф Венци Кирчев -за него бяха дадени 500 000 лева на Бойко Рашков, с цел да го създадат шеф на ГНДП. Ние желаеме единствено да си вършим отговорностите без напън от подобен човек. Всеки различен да е, само че не и този подкупен човек. Благодаря ви авансово от името на всички сътрудници уповавам се да ни помогнете, С почитание МВР-Хасково.

Правите ли връзката?

Полицаи настояват, че за назначението на Кирчев за началник на ГНДП на Рашков са дадени половин милион лв.?!!

Кирчев се „ обезсмърти “ са ареста на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, на пиара на партията Севделина Арнаудова и някогашния финансов министър Владислав Горанов. Обявен от всички инстанции за противозаконен. Изстъпленията на „ Екзекутора “ Рашков и изпълнителят на мокри поръчки Кирчев влязоха и в отчета на Държавния департамент на Съединени американски щати за нарушение на човешките права. След рухването на злощастния кабинет „ Петков “ Кирчев скоропостижно напуща Министерство на вътрешните работи, системата и се оказва на седмо място в листата на ПП-ДБ за Кърджали.

Да напомним, че още в първия си работен ден в Министерство на вътрешните работи, на 12 май 2021 година, Рашков назначи Елена Фичерова-Караиванова за началник на политическия си кабинет.

Фичерова е член на Изплнителия съвет на „ Българско лято “.Елена Фичерова

Тогава дамата бе член на „ политбюрото “ на партията на Васил Божков-Черепа „ Българско лято “ и претендент за народен представител от същата. Фичерова бе махната тихомълком от Министерство на вътрешните работи два часа преди оповестяването на първия лист „ Магнитски “, в който бе и името на Черепа.

Съвпадения? Не мисля, не мисля

Кой е платил половин милион лв. за Кирчев? Това са Марин Димитров-Иарата, човек на Васил Божков-Черепа и Паскал за Хасково и сина му. Неслучайно семейство Димитрови са движат из Министерство на вътрешните работи и ГНДП като вкъщи си, по свидетелства на вътрешния министър Калин Стоянов и други очевидци. Нещо повече, Рашков води хората на Черепа и Паскал като някакви огромни клечки и ги среща със всички шефове и началници в Министерство на вътрешните работи?!!!

Снимките на Рашков и Живко Коцев със арестуваните за контрабанда

Както Breaking.bg единствен писа преди няколко дни-връзката сред контрабандистите, обезсмъртени на фотоси с пачки евра и пудел в компанията на Рашков и Живко Коцев, на софри и сауни и „ Екзекутора “ с 12-те тоалетни, е направена от Тенчо Тенев, някогашен началник на „ Пътна полиция “, задържан за корупция през 2021 година. Но върнат от Рашков още веднъж за началник на „ Пътна полиция “ до пенсионирането му. Последната битност на Тенев бе консултант на премиера Денков в Министерски съвет.

Ще извика ли най-после някой на разпит някогашният комунистически следовател или най-малко някой да забележи слона в стаята?

Да го питат по какъв начин мафиоти от Хасково, хора на Черепа и Паскал, назначават началници в Министерство на вътрешните работи, дават скъпи часовници на главсека Живко Коцев и носят скъпи картини в дома на Рашков. И си вървят в Министерство на вътрешните работи, ГНДП и Пътна полиция като вкъщи си. Ако това не е корупция по високите етажи на властта, здраве му кажи.

Никола Николов-Паскал

В показанията си пред Антикорупционната комисия и прокуратурата Живко Коцев декларира, че е знаел за „ активността “ на Иарата и сина му, само че си дружал с тях от преданост към Бойко Рашков. Според вътрешния министър Калин Стоянов в дома на някогашния комунистически следовател, с 12-те тоалетни, е функционирало „ редом Министерство на вътрешните работи “, като кадрови назначения, чистки и всичко останало се е обсъждало сред Рашков, Бойко Коцев и Димитрови.

От показанията на очевидци, записи със СРС и други материални доказателства стана ясно, че Димитрови са работили със същия размах и в митниците. Казвали са на шефката Банкова, доверено лице на Асен Василев, какви началници да поставя и къде.

Контрабандисти командват Министерство на вътрешните работи и митниците?!!! Това ли беше „ смяната “?

Вместо някогашният вътрешен министър да бъде извикан на разпит и да му бъде повдигнато обвиняване, в типичния си безочлив жанр и той и Кирил Петков ни разтягат локуми, гърмят ни кьорфишеци и ни взимат за идиоти.

Хората на Паскал и Живко Коцев подаряват на Бойко Рашков в дома му картина.

Според тях Рашков се срещнал с Димитрови, тъй като били „ очевидци “ против Борисов по какъв начин той е ял хора. Идиоти обаче са сектантите от „ смяната “, които имат вяра в сходни нелепости.

Явно някогашният комунистически следовател е измисли нова „ метода “ в полицейското следствие. Купони със очевидци.

Защото от фотосите, изтекли в общественото пространство, се виждат Рашков, „ часовникарят “ Коцев и Димитрови на тежки софри с доста алкохол, кутии с пачки „ евраци “, сауни и домашни визити в митичния дом на „ Екзекутора “ в „ Манастирски ливади “.

„ Методата “ софри със очевидци е неповторими в международната процедура и ще се учи скоро във всички полицейски академии. Универсален,непознат, способ за предразполагане на „ очевидци “. Наглото държание на Рашков очевидно не прави усещане на проверяващите и за тях той не съществува. Интересно за какво?

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР