Корупционният скандал Катаргейт, който разтърси Европейския парламент, е драматичен и

...
Корупционният скандал Катаргейт, който разтърси Европейския парламент, е драматичен и
Коментари Харесай

Шарл Мишел: Корупционният скандал вреди на доверието в Европейския съюз

Корупционният скандал " Катаргейт ", който раздруса Европейския парламент, е " трагичен и нездравословен за доверието в Европейския съюз ", като затруднява Брюксел да се оправи с голям брой паралелно разрастващи се рецесии. Това съобщи ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел в извънредно изявление за " Политико ", представено от Българска телеграфна агенция.

Мишел сподели също, че е мощно смутен от обвиняванията за съществуване на незаконна група, пране на пари и корупция, повдигнати от белгийската полиция против сегашни и някогашни членове на Европейския парламент през последните дни.

" На първо място би трябвало да си вземем поука от това и да предложим пакет от ограничения, с цел да избегнем сходни неща - да предотвратим корупцията в бъдеще ", съобщи някогашният белгийски министър председател, който в този момент е във втория си мандат като ръководител на Европейския съвет.

Скандалът обаче " ни затруднява още повече да се съсредоточим върху икономическите и енергийните рецесии, които въздействат сега на живота на европейските жители ", сподели той.

Белгийската полиция е арестувала голям брой хора, измежду които гръцката евродепутатка Ева Кайли и италианският ѝ сътрудник Франческо Джорджи, както и някогашният италиански евродепутат Пиер Антонио Панцери.

Полицията също по този начин запечата голям брой офиси в Европарламента и иззе минимум 1,5 млн. евро в брой след едногодишно общоевропейско следствие за хипотетична корупция и пране на пари.

Ако Европа не успее да предложи съответен отговор по отношение на " Катаргейт “ през идващите седмици, то тя рискува " фрагментация на единния пазар ", предизвести Мишел. Той означи, че другият огромен проблем пред Европа е " прекомерната взаимозависимост от Китай и натискът, който Китай оказва върху нас ".

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР