Корупционна схема за милиони разбуни духовете в Холивуд. Около 50

...
Корупционна схема за милиони разбуни духовете в Холивуд. Около 50
Коментари Харесай

Корупционна схема за прием в университет разлюля Холивуд

Корупционна скица за милиони разбуни духовете в Холивуд. Около 50 души са упрекнати за предоставяне на рушвет към разнообразни влиятелни университети като Калифорнийския, Станфорд, Джорджтаун и Йейл. Сред тях са звездата от „ Отчаяни съпруги “ Фелисити Хъфман и колежката й от сериала „ Пълна къща “ Лори Луглин.

Родителите броят „ алегорични “ суми от по 10-15 000 $ до 6, 5 милиона $, с цел да може наследниците им да се образоват в първокласни кампуси.

„ Този случай се отнася до повишаването на корупцията в елитните колежи, където благосъстоянието е съчетано с машинация. Не може да има обособен банкет за богаташите и ще прибавя, че няма да има обособена правосъдна система за тях също. Родителите са като извадени от азбучник на заможните и привилегированите “, съобщи на конференция прокурорът Андрю Уелинг, който съставлява окръг Масачузетс.

Според Уелинг, отпред на лъжливата скица е Уилям Сингър, който държи компаниите за консултиране на кандидат-студенти Key Worldwide Foundation и Edge College & Career Network. Предполага се, че Сингър е получил подкупи на обща стойност от 25 милиона $ в интервала 2011-2018 година, за „ да подсигурява на родителите, че децата им ще влязат в елитни образователни заведения “.

Сингър е пледирал отговорен във федералния съд в Бостън по обвиняванията за рекет, пране на пари и машинация. В правосъдните документи се загатва и името на негов зависещ – счетоводителят на компанията Edge College & Career Network Стивън Масера. Още няколко служащи са причислени като съучастници на Сингър.

Посочва се още, че Уилям Сингър е инструктирал родителите по кое време тъкмо да аплайват децата им или е претендирал медицински документи за специфична просветителна нужда на учениците, като дислексия, да вземем за пример. Бъдещите студенти е трябвало да посещават единствено два съответни центъра за полагане на проби – единият в Хюстън, а втория в Западен Холивуд. Там Сингър е имал съидейници – Ники Уилямс и Игор Дворски, които са работили в администрацията. Мъж на име Марк Ридъл пък се явявал на изпитни проби като ACT и SAT от името на децата. Според документите, Сингър е плащал на Ридъл по 10 хиляди $ на тест.

От общо 50 упрекнати 33 са заможни родители. Останалите са спортни треньори в университетите и чиновници в администрацията. Те са правили подправени дипломи и фотоси с Фотошоп, които да потвърждават несъществуващи спортни достижения на богаташките наследници.

Преди ден актрисата Фелисити Хъфман, придобила международна известност в престилката на напористата Линет Скаво от сериала „ Отчаяни съпруги “ бе освободена от пандиза. Съдът в Лос Анджелис я пусна под гаранция от 250 хиляди $ до началото на правосъдното дело. Тя ще се изправи пред Темида поради предоставяне на рушвет на Сингър за приемането на щерка й в влиятелен университет. На звездата й е подредено да не напуща страната по време на разглеждането на правосъдното дело. 56-годишната Хъфман и брачният партньор й платили рушвет в размер на 15 хиляди $, които в данъчните заявления били вписани като подаяние за щедрост.

Актрисата Лори Луглин пък трябваше да заплати гаранция от 1 милион $ за свободата си. Освен това, съдът в Лос Анджелис постанови тя също да съобщи паспорта си и да не напуща страната до края на правосъдното дело. Тя е платила половин милион $, с цел да може двете й дъщери да влязат в Южнокалифорнийския университет. Те са записани като състезателки по гребане, макар че в никакъв случай не са упражнявали този спорт. Актрисата е хваната след подслушване на телефонните й диалози, когато е загатнала за корупционната скица.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР