Корумпирани служители на Гранична полиция участват в трафика на нелегални

...
Корумпирани служители на Гранична полиция участват в трафика на нелегални
Коментари Харесай

Демерджиев: Корумпирани полицаи участват в трафика на нелегални мигранти

Корумпирани чиновници на " Гранична полиция " вземат участие в трафика на незаконни мигранти и подкрепят каналджиите.
Прочетете още
Това разгласи министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев в изявление за Нова телевизия.

В момента има данни и се проверяват 3-4 случая, в които служители на реда са забъркани в трафик на мигранти. Във всеки от случаите става въпрос за присъединяване на 2-4 служители на реда, изясни Демерджиев.

Има случаи, когато служители на реда обезпечават конвой на превози с мигранти, пропущат такива превози през контролни пунктове, съобщи Демерджиев. Впоследствие обясни, че ескортът не бил тъкмо съпровождане с полицейски автомобил по пътищата, само че патрулите прекарвали време с мигрантите без да подхващат дейности.

Толкова доста жива мощ на границата в никакъв случай не сме имали. Необходимо е да се прибави добре работеща техника, да се оправят пътищата, по които патрулират служителите на реда, съобщи още Демерджиев.

До 12 септември е удължена инспекцията против полицайката Симона Радева и още един чиновник на Министерство на вътрешните работи поради злополуката на столичния бул. " Черни връх ", при която някогашният футболист Георги Семерджиев умъртви две девойки. Според вътрешния министър те се ревизират дали са помогнали на Семерджиев да избяга от мястото на престъплението.

Има необичайно леки присъди за шофиране под въздействието на алкохол или дрога, съобщи още Демерджиев. За миналата седмица обаче има единствено една жертва в злополука, което показвало, че ограниченията на Министерство на вътрешните работи работят.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР