Корумпирани руски олигарси, които укриват мръсни пари в британските отвъдморски

...
Корумпирани руски олигарси, които укриват мръсни пари в британските отвъдморски
Коментари Харесай

Лондон може да разкрие укрити офшорни пари на руски олигарси

Корумпирани съветски олигарси, които укриват мръсни пари в английските отвъдморски територии, скоро ще бъдат извадени на ярко с помощта на ново законодателство, което английският министър председател Тереза Мей ще бъде принудена да поддържа. Това оповестява английският в. " Таймс ", припомняйки, че за разлика от Англия, убежища като Британските Виржински острови и Каймановите острови не са разкривали досега пред обществото кои са притежателите на активите, защитавани под тяхна пълномощия. Според основателите на законовите промени тази секретност дава опция за пране на пари, което на собствен ред подтиква престъпността и корупцията.

След отравянето на някогашния съветски двоен сътрудник Сергей Скрипал и щерка му, министър председателят Тереза Мей даде обещание по-строги ограничения по отношение на доближените на президента Владимир Путин.

Следващата седмица, при разискването на антируските наказания в парламентарната група на консерваторите, Тереза Мей ще бъде уверена или задължена за законодателни промени, съгласно които английските отвъдморски територии да разгласяват лист на бенефициентите на всички активи под тяхна пълномощия, написа " Таймс ".

Министър-председателката евентуално ще се разгласи срещу, отбелязва изданието, само че основателят на " въстанието на торите " – депутатът Андрю Мичъл, твърди, че към този момент е обезпечил поддръжката на 19 други консерватори, което е повече от задоволително, с цел да може решението да бъде признато, без значение от митинга на държавното управление.

" Таймс " твърди, че идната седмица новите ограничения ще бъдат подкрепени от коалиция, включваща консерватори, лейбъристи, представители на Шотландската национална партия и на други опозиционни сили.

Досега Тереза Мей бе образец на целия свят за това каква би трябвало да е съпротивата против Русия поради устрема й да нарушава общоприетите интернационалните правила. Но в случай че Мей в действителност желае да извърши обещанието си, тя е длъжна да направи по този начин, че на никое място по света мръсни пари да се съхраняват под английски байрак, споделя Мичъл.

До момента английското външно министерство се опълчва на сходни ограничения. Реформата на офошорните зони, стартирана от някогашния министър председател Дейвид Камерън през 2013 година по този начин и остана незавършена. Англия вкара обществен указател на бенефициентите, в който са показани фактическите притежатели на активи, укрити в комплицирани схеми от подставени компании.

Камерън обаче по този начин и не съумя да убеди отвъдморските територии да последват този образец. Но подобен законопроект съществува и той се поддържа интензивно от Лейбъристката партия, отбелязва " Таймс ".

Обсъждането на глобите против Русия в английския парламент е планувано за идващия вторник.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР