Кортежът с ковчега с тленните останки на британската кралица Елизабет

...
Кортежът с ковчега с тленните останки на британската кралица Елизабет
Коментари Харесай

Кортежът с ковчега на Елизабет II пристигна в Единбург

Кортежът с ковчега с тленните остатъци на английската кралица Елизабет II дойде в Единбург. В шотландската столица тленните остатъци ще останат за поклонение в катедралата „ Сейнт Джайлс “.

Поклонението в Единбург ще се състои в понеделник.

Хиляди хора се събраха по пътя на кортежа от замъка Балморал до Единбург, с цел да изпратят кралицата в последния й път. При прекосяването на колите хората хвърляха цветя и свеждаха глави.


С един мотоциклет отпред начело и шест транспортни средства след него, катафалката пътуваше с величествена скорост през зашеметяващата провинция на Абърдийншър до Абърдийн. В кортежа пътуваше принцеса Ан, съпроводена от нейния брачен партньор вицеадмирал сър Тим Лорънс. Пред Холирудхаус в Единбург той беше посрещнат и от синовете на кралицата Андрю и Едуард, както и от брачната половинка му принцеса Софи.

По-рано дъбовият ковчег на кралицата – драпиран в Кралския стандарт за Шотландия – беше пренесен в катафалката от шестима от пазачите на имението Балморал, откакто им беше обещано време да кажат последното си довиждане.

Венецът също е изработен от цветя от имението Балморал, в това число сладостен грах – едно от обичаните цветя на кралицата – далии, флокс, бял пирен и борова ела.

След пътуването до двореца Холирудхаус в Единбург, ковчегът ще остане да лежи цяла нощ в тронната зала с дъбова ламперия.

Във вторник ковчегът ще бъде трансфериран със аероплан на кралските военновъздушни сили в базата Нортхолт, откъдето ще бъде превозен до Бъкингамския замък в Лондон. Очаква се това да стане късно във вторник вечер.

Трогателното последно пътешестване на кралицата в последна сметка ще приключи в параклиса “Сейнт Джордж ” в замъка Уиндзор, където тя ще бъде заровена до обичания си брачен партньор, принц Филип, дружно с татко си, Джордж VI, кралицата майка, и сестра си, принцеса Маргарет.

В същото време крал Чарлз Трети, който се прибра в Лондон, в неделя дойде в Бъкингамския замък, с цел да се срещне с генералния секретар на Британската общественост Патриша Скотланд.

King Charles III gave the enormous crowds outside Buckingham Palace as he returned home after holding an audience with the Secretary General of the Commonwealth.

— The Royal Family Channel (@RoyalFamilyITNP)

Той беше приветстван от тълпите, до момента в който черната му кола мина през The Mall и влезе през портите на двореца, съпроводен от конвой от четири коли и четири полицейски мотоциклета.

По-рано през днешния ден принц Уилям организира телефонен диалог с първия министър на Уелс Майк Дрейкфорд, в който даде обещание да служи правилно със примирение и почит на уелския народ.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР