Кортежът му е бил атакуван от хусити и заедно с

...
Кортежът му е бил атакуван от хусити и заедно с
Коментари Харесай

Гръмна Преди Броени Минути: Атентат! Убиха Държавния Глава! Куршум В Главата На Излизане От Колата!

Кортежът му е бил нападнат от хусити и дружно с експрезидента почина и шефа на неговата работа за защита, заяви „ Ройтерс “. Така Салех стана вторият някогашен президент на арабска страна, погубен след вълнения в страната си след Муамар Кадафи.

Смъртта на Салех е на път да промени радикално ситуацията в Йемен, най-бедната арабска страна от региона на Персийския залив, разтърсвана от революция, в която присъединяване взима и армията на Саудитска Арабия, заяви „ Ал Джазира “.

Въпросът е в това, че на 2 декември, малко преди да бъде погубен, експрезидентът разгласи, че напуща обединението си с хуситите и трансформира отношението си към Саудитска Арабия.

Именно Салех и хуситите бяха съперници на саудитите в гражданската война, почнала като бунт против президента на Йемен Мансур Хади. Точно Салех бе индивидът, който достави с оръжие от Иран хуситите и дружно със личната си персонална армия стартира офанзивата против Хади.

Действащият президент трябваше да бяга в Саудитска Арабия, а армията на саудитците влезе в страната, с цел да го върне отпред на страната. Сега хуситите и околните до Салех военни елементи сигурно ще стартират война между тях поради гибелта на експрезидента.

Това лимитира опциите на Иран да наложи волята си в Йемен благодарение на хуситите и дава положителни вероятности на обединението, отпред със Саудитска Арабия да откри цялостен надзор над Йемен, разясняват специалисти.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР