Корсетите – най-вярното снаряжение в постигането на съвършена талия. Съвършена

...
Корсетите – най-вярното снаряжение в постигането на съвършена талия. Съвършена
Коментари Харесай

Корсетно дело ~ Да те стегне талията

 1

Корсетите – най-вярното снаряжение в постигането на съвършена талия. Съвършена в неразбираемите времена до 20 век, означавало 25 - 40 см. Красотата не е избавила света, само че е взимала жертви измежду дамите, вторачени в кръста си.
Всяка ера основава своите фешън средства за мъчения, а корсетът е измежду най-заслужилите. В продължение на няколко епохи, този аксесоар бил наложителна част от женския дрешник.

 10     11     14

Първите средновековни корсети повече напомняли средство за инквизиция, в сравнение с модерно признак. Ти били изработвани от дървени и железни плоскости, които пристягали талията до 25 см. Това неизбежно довеждало до дисторция на вътрешните органи и безкрайни синини и отоци по тялото. На честите женски припадъци, по това време никой не обръщал съществено внимание. Как се диша в сходно менгеме?!

17 век приветствал новият корсет, направен от китова кост. По тогавашните стандарти талията била 40 см, само че Екатерина Медичи съкратила това разсипничество до 33 см.

 5

 8     9

 18

Бременните също употребили специфични корсети. Но доста от тях умирали по време на раждане. Било признато за неуместно да си сваляш корсета до момента в който раждаш. Постоянното носене на корсет отслабвало доста коремните мускули и била нужна спомагателна поддръжка, с цел да се износи детето.

С развиването на медицината през 19 век, от ден на ден се заговорило за вредата, която дамите /а и някои мъже/ си причинявали в името на стройния контур. Днес сходни проблеми нямаме. Нашите са от друго естество.

 2

 15    16

Източник ~ Кulturologia.ru
Снимки ~ pinterest.com

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР