Корпусът на реактора на Първи енергоблок на АЕЦ „Аккую“, която

...
Корпусът на реактора на Първи енергоблок на АЕЦ „Аккую“, която
Коментари Харесай

Направиха важни изпитания в турската АЕЦ

Корпусът на реактора на Първи енергоблок на АЕЦ „ Аккую “, която се построява в Турция с присъединяване на Русия, сполучливо мина хидравлични тествания, които удостоверяват надеждността му и готовността за бъдеща употреба. Това оповестиха от машиностроителното поделение на „ Росатом “ – „ Атомнергомаш “.

За осъществяване на тестванията е употребявано особено оборудване – кесон, в което, благодарение на 600-тонен кран, корпусът на реактора е подложен в планово състояние. Хидравличните тествания са извършени посредством специфична технология, по време на която в корпуса на реактора е основано оптимално налягане от 24,5 мегапаскала - 1,4 пъти по-високо от работното.

„ Хидравличните тествания потвърдиха здравината на главния метал и заваръчните шевове на реактора, както и готовността му да работи за избрания период от 60 години “, разгласи шефът на „ Атоммаш “ (Волгодонск) - Ровшан Абасов. АЕЦ „ Аккую “ е първата атомна електроцентрала, която се строи в Турция. На площадката ѝ ще има четири енергоблока с реактори ВВЕР-1200 от потомство 3+.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР