Корпусът на морската пехота нарежда пауза в полетните операции след три скорошни катастрофи

...
Корпусът на морската пехота нареди пауза в полетните операции след
Коментари Харесай

Корпусът на морската пехота нареди пауза в полетните операции след три катастрофи през последните шест седмици, включително инцидента в неделя, при който изтребител F-35B изчезна, след като пилотът се катапултира.

Паузата, наредена от изпълняващия длъжността командир на морската пехота генерал Ерик Смит, ще продължи два дни, според говорителя на морската пехота майор Джим Стенгър. През това време всички авиационни звена в състава на службата ще прегледат безопасните летателни операции, наземната безопасност, процедурите за поддръжка и полети и поддържането на бойна готовност.

Съвсем наскоро поле от отломки, разположено на около два часа североизточно от Joint Base Charleston, беше идентифицирано като останките от F-35B на Корпуса на морската пехота, който изчезна, след като пилотът му се катапултира в неделя следобед, според Корпуса на морската пехота и служител на отбраната, запознат с Търсене.

На тази снимка от февруари 2022 г. F-35B Lightning II на морската пехота на Съединените щати участва във въздушен показ по време на Singapore Airshow 2022 в изложбения център Changi в Сингапур. На тази снимка от февруари 2022 г. F-35B Lightning II на морската пехота на Съединените щати участва във въздушен показ по време на Singapore Airshow 2022 в изложбения център Changi в Сингапур. Сухайми Абдула/AP/файл

На 24 август изтребител F/A-18 Hornet на морската пехота се разби близо до Сан Диего. Пилотът загина при катастрофата, а причините за инцидента все още се изясняват.

Дни по-късно MV-22B Osprey на морската пехота се разби по време на военни учения в Австралия, убивайки трима и оставяйки петима други в тежко състояние. Тази катастрофа също остава в процес на разследване.

Въпреки че няма индикации за каквато и да е връзка между катастрофите, всички инциденти са класифицирани като злополуки от клас А от Корпуса на морската пехота, дефинирани като инцидент, който води до фатален изход или повече от 2,5 милиона долара имуществени щети. Сериозността на катастрофите предизвика пауза в операциите на морската авиация.

„Тази пауза инвестира време и енергия в укрепването на установените политики, практики и процедури на общността на морската пехота в интерес на обществената безопасност, защитавайки нашите морски пехотинци и моряци и гарантирайки, че Корпусът на морската пехота остава готова и добре обучена бойна сила“, морски пехотинец Корпус се казва в изявление.

Хейли Брицки от CNN допринесе за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР