Корпорацията от Япония - Sumitomo, е новият собственик на компанията

...
Корпорацията от Япония - Sumitomo, е новият собственик на компанията
Коментари Харесай

Японска корпорация купи вносителя на Ford, Volvo и Jaguar

Корпорацията от Япония - Sumitomo, е новият притежател на компанията „ Мото Пфое ", която е формален представител и вносител на марките Ford, Volvo, Land Rover и Jaguar за България. За възможна промяна на собствеността се говореше интензивно през последните месеци, само че едвам през днешния ден беше доказана публично.
Японският колос купува българската компания непосредствено от досегашният соственик – компанията Hugo Pfohe GmbH. Договорът е подписан от притежателя на немската компания Филип Пфое и от Томохиро Йонеяма, общоприет управител в европейския клон на Sumitomo.
" Време е компанията да развие в допълнение своя капацитет. Затова в лицето на Sumitomo Corporation открих допустимо най-хубавия вложител, който да подсигурява следващо сполучливо разгръщане на бизнеса на фирмената група " Мото-Пфое ", разяснява Филип Пфое след подписването на контракта.
В България „ Мото Пфое” е един от първите дистрибутори на коли от нас, като започва активността си прези повече от 26 години. От компанията не разясниха финансовата страна на договорката, същото направи и новият притежател.
На собствен ред Sumitomo Corporation е част от Sumitimo Group - един от най-големите търговски концерни на Япония. В наши дни компанията има над 75 000 чиновници по целия свят и годишен оборот над 33 милиарда $.
Българското посланичество на Ford ще е трето за японците в Източна Европа. Корпорацията е притежател на дистрибутора на марката в Словения и Словакия. Освен това тя имат фабрики за произвеждане на автомобилни кабели в Карнобат и Мездра.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР