Корпорацията Northrop Grumman наскоро оборудва американската армия с нов тактически

...
Корпорацията Northrop Grumman наскоро оборудва американската армия с нов тактически
Коментари Харесай

Phantom: малки размери, но голяма революция при военните лазери

Корпорацията Northrop Grumman неотдавна оборудва американската войска с нов тактически лазер, наименуван Phantom. Този стилен лазер с мощ 10 kW е предопределен за бързо внедряване в най-сложните тактически условия.

С размер от единствено 12 кубически фута Phantom може да устоя на рискови условия, като в това време остава задоволително мобилен, с цел да бъде употребен даже в най-сложните бойни обстановки.

Лазерите работят на правилото на кохерентната светлина, която обезпечава следен мощен поток от светлина. В продължение на доста години американските военни се сблъскваха с проблеми при въвеждането на лазерите в бойната среда заради техния огромен размер, огромна консумация на сила и висока цена.

В отчет на Службата за отчетност на държавното управление на Съединени американски щати се показва, че Пентагонът изразходва към 1 милиарда $ годишно за създаването на оръжия с ориентирана сила, в това число лазери, предопределени за отбрана против безпилотни самолети, снаряди и други закани.

Само армията от трите военни министерства е създала проект за по-нататъшно създаване на лазерни оръжия.

Northrop Grumman към този момент е основала няколко високоенергийни лазера за американската войска, в това число лазерната система Strategic Illuminator Laser и 300kW High Energy Laser Weapon System за противопоставяне на дроновете.

Phantom е с размерите на дребен ледник и тежи по-малко от 200 кг, може да бъде инсталиран от двама души в съвсем всякаква среда.

„ С миниатюризацията на тази усъвършенствана технология ние разширяваме приложенията на нашето съоръжение и продължаваме да сме водещи в региона на високоенергийните лазери “, съобщи Робърт Флеминг, вицепрезидент и общоприет управител на стратегическите галактически системи в Northrop Grumman.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР