Корпорацията Microsoft публикува своя финансов отчет за третото тримесечие на

...
Корпорацията Microsoft публикува своя финансов отчет за третото тримесечие на
Коментари Харесай

Електронните облаци и игрите осигуриха на Microsoft рекордна печалба

Корпорацията Microsoft разгласява своя финансов доклад за третото тримесечие на 2018 година. Софтуерният колос има с какво да се похвали: приходът на компанията е повишен с 19% до $29,1 милиарда, а чистата облага се е нараснала с 34% до $8,8 милиарда .

Ръст в индикаторите показват съвсем всички направление. Дори и най-новият отдел за производството на компютрите Surface е нараснал своя приход с 14% до $1,2 милиарда. Интересно е, че приходът от конзолите Xbox и от игрите са достигнали $2,7 милиарда, показвайки растеж от 44%. Разочароващи са единствено абонаментите за услугата Xbox Live – техният брой на процедура не се е трансформирал и второ тримесечие поред са си на равнище към $57 милиона. Миналата година те бяха $59 милиона.

Windows сегментът сподели 12% растеж, единствено че приходът от OEM доставките на операционната система са се нараснали едвам с 3%. Това се изяснява със стагнацията в продажбите на десктоп персоналните компютри. Доходите от офисния програмен продукт и офисните онлайн услуги е повишен с 19%.

Най-стабилен е растежът на облачния бизнес на Microsoft. През изтеклото трето тримесечие на календарната година той донесе на Microsoft $8,6 милиарда, което е с 24% в съпоставяне със същия интервал на предходната година.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР