Корпорацията Intel съобщи, че е приключила работата върху новата версия

...
Корпорацията Intel съобщи, че е приключила работата върху новата версия
Коментари Харесай

Intel предлага нов пач срещу Spectre за последните три поколения процесори Core

Корпорацията Intel заяви, че е завършила работата върху новата версия на микрокода, предопределен да защищити нейните клиенти от нашумялата хардуерна накърнимост Spectre.
Новият пач е предопределен за десктоп компютърни системи с процесори Intel Core от шесто, седмо и осмо потомство (архитектури Skylake, Kaby Lake и Coffee Lake), в това число решенията Skylake-X и Kaby Lake-X за HEDT платформата X299, както и сървърите, оборудвани с процесорите от семействата Xeon Scalable и Xeon D.

Както нормално, новият вид на микрокода ще се популяризира посредством OEM производителите и другите сътрудници на Intel. С други думи, потребителите ще би трябвало да изчакат новите версии на UEFI фърмуерите за своите дънни платки. Що се отнася за по-старите процесори и платформи, в това число Broadwell и Haswell, техните кръпки към момента са на равнище бета версии и би трябвало да излязат скоро.

Да си напомним, че предходният вид за отбрана от хардуерната накърнимост Spectre (Variant 2) водеше до сривове и рестартиране на компютрите с процесори Haswell, Broadwell, Skylake, Kaby Lake и Coffee Lake, поради което Intel приключи неговото разпространяване, а Microsoft даже пусна специфичен пач, изключващ тази кръпка.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР