Корпорацията IBM официално обяви затварянето на сделката за закупуването на

...
Корпорацията IBM официално обяви затварянето на сделката за закупуването на
Коментари Харесай

IBM затвори сделката по поглъщането на Red Hat

Корпорацията IBM публично разгласи затварянето на договорката за закупуването на пионера на комерсиалния отворен програмен продукт – компанията Red Hat за $3 милиарда. IBM заяви, че ще резервира независимостта и неутралитета на Red Hat и че те дружно ще основат хибридна мултиоблачна платформа от последващо потомство.

„Когато беседваме с клиентите, техните проблеми незабавно стават ясни: те би трябвало да могат да реагират по-бързо и да се диференцират благодарение на новите технологии“ – сподели президентът и общоприет шеф на Red Hat Нат Джим Уайтхърст (Jim Whitehurst). Ние считаме, че отворения код стана де факто стандарт в актуалните технологии и дава опция за основаването на сходни платформи и решения. Обединяването на силите с IBM ще даде на Red Hat опция да вкара повече нововъведения с отворен сорс код в още по-широк кръг от организации и ще ни даде опция за мащабиране, с цел да удовлетворим зародилата нужда от хибридни облачни решения“.

Председателят, президент и общоприет шеф на IBM Джини Ромети се съгласи с сходно виждане на бъдещето:

„Компаниите отварят идната глава в своето цифрово развиване, като модернизират инфраструктурата и реалокират по-важните си планове към частни електронни облаци и към разнообразни облаци от разнообразни доставчици“ – сподели тя. „Вече има потребност от отворени и гъвкави технологии за ръководството на тези хибридни облачни среди. IBM и Red Hat са неповторимо подобаващи за удовлетворяването на тези потребности и ние можем да сложим софтуерните основи на нов бизнес, който ще се развива в продължение на десетилетия“.

Microsoft може да възразява против термина „Водещ снабдител на хибридни електронни облаци“, само че договорката на IBM с Red Hat във всички случаи е извънредно събитие. Това е третата по величина софтуерна договорка в историята. Тя отстъпва само на на покупката на Dell на EMC за $67 милиарда и закупуването на Avago от Broadcom за $37 милиарда. Тази договорка ще даде опция на IBM втори късмет в трилионната облачна битка, която в този момент водят Amazon и Microsoft.

Стратегията на IBM този път е сходна на тази на Microsoft. Вместо директна опция на Amazon AWS на пазара, компанията ще работи взаимно с други облачни провайдъри.

„Днес фирмите разполагат с от 5 до 15 обществени електронни облаци и интензивно обменят данни сред тях“ – сподели Ромети пред организация Bloomberg. „Платформата, за която приказваме, ще може да работи както с нашите, по този начин и с непознатите електронни облаци. IBM има намерение да предложи първата в света хибридна мултиоблачна платформа и да обезпечи ‘лепило’, което да съедини другите електронни облаци. Може би сте чули, че и другите приказват за хибридни облаци, само че те употребяват единствено своите обществени облаци, към които включват още веднъж единствено своите електронни облаци. От това клиентът няма изключително огромна изгода – той би трябвало да има същинско мултиоблачно решение“.

Идеята е доста добра: новата система на IBM ще може да работи с всички платформи по едно и също време, в това число и с Amazon Web Services и Microsoft Azure, без да се постанова да влага в личен хардуер.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР