Корпорация Meredith е направила предложение за придобиване на влиятелния американски

...
Корпорация Meredith е направила предложение за придобиване на влиятелния американски
Коментари Харесай

Корпорация иска да купи Time за 2 млрд. долара

Корпорация Meredith е направила предложение за придобиване на авторитетния американски издателски конгломерат Time, заяви американският в. " Уолстрийт джърнъл ".

По сведения на изданието корпорацията е подготвена да заплати от 17 до 20 $ за акция, като по този метод общата сума на договорката доближава 2 милиарда $.

По-рано в. " Ню Йорк таймс " заяви, че милиардерите Чарлз и Дейвид Кох са се съгласили да трансферират на Мeredith скъпи бумаги за над 500 млн. $, с цел да вземат участие в придобиването на медийния конгломерат, който издава списания като " Тайм ", " Форчън ", " Мъни ", " Спортс илюстрейтид ", " Фемили съркъл ", " Бетър хоумс " и други, напомня ТАСС.

Зад проекта за придобиване частично е нормалната логичност на корпоративните сливания - общо издателските компании ще могат да обединят изданията си със сходни тематики, с цел да усилят тиражите си на фона на понижението на читателите и рекламите за печатните медии, отбелязва " Уолстрийт джърнъл ".

Сделката обаче евентуално е обвързвана и със устрема за по-добри позиции в цифровата реклама. Надеждата е, че дружно двете издателски компании ще имат по-голяма читателска база, с цел да се конкурират за едната трета от разноските за реклама, която остава след Фейсбук и Гугъл. Натискът върху бранша дава подтик за консолидация и в останалите елементи от пазара на списания, добавя изданието.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР