Корпорация AES обяви днес, че влиза в 10-годишен стратегически съюз

...
Корпорация AES обяви днес, че влиза в 10-годишен стратегически съюз
Коментари Харесай

AES и Google старитат 10-годишно сътрудничество за бъдещето на енергетиката


Корпорация AES разгласи през днешния ден, че влиза в 10-годишен стратегически съюз с Гугъл, посредством който ще форсира растежа и използването на чиста сила като употребява технологията Гугъл Cloud, с цел да разшири нововъведенията в бранша. Съюзът надгражда скорошното съглашение сред Гугъл и AES за дълготрайна доставка на възобновима сила за центъра за данни на Гугъл в Чили.

Двете компании ще работят дружно за възстановяване обслужването на корпоративните клиенти на сила и за развиването на решения, които ще разрешат по-широкото нахлуване на чиста сила. AES ще си сътрудничи с Гугъл Cloud в региона на енергийния мениджмънт и опциите за спонсориране на планове за възобновима сила, които ще подкрепят Гугъл в осъществяването на задачите му за чиста сила в избрани пазари в Съединени американски щати и Южна Америка.

Като част от съдействието в границите на съюза, AES ще усили потреблението на технологията Гугъл Cloud, с цел да сътвори енергийната мрежа на бъдещето и да увеличи равнището на задоволеност на своите клиенти.

Партньорът на AES в региона на нововъведенията – Uplight, също ще употребява технологията Гугъл Cloud, с цел да усъвършенства своята система за енергийни дейности, да усили удовлетвореността на клиентите и да понижи въглеродните излъчвания.

Водещата платформа, принадлежности и най-новите технологии на Гугъл Cloud ще спомогнат за преформулирането и подобряването на метода, по който AES и Uplight дават решения за потребителите посредством новаторски облачни модели, разбор на данни, машинно образование и изкуствен интелект.

„ AES работи със своите консуматори за ускорение на трансформацията на енергийния бранш посредством предпазване на сила, възобновими източници и енергийна успеваемост. Днес ние сме едни от най-големите снабдители и една от фирмите, които интензивно създават решения за възобновима сила в света.

Горди сме, че изборът на Гугъл се спря на нас за сформирането на този стратегически съюз. Обединявайки качествата, наличието и опита на двете компании, ще бъдем в положение да предоставим по-добри и по-ефективни енергийни решения “, съобщи президентът и основен изпълнителен шеф на AES Андрес Глуски.

„ Облачната технология подкрепя прогресивните организации, стремящи се да слагат потребителите в центъра на техните бизнес тактики. Заедно AES и Гугъл Cloud ще подтикват облачните технологии, изкуствения интелект/машинното образование и разбора на данни, с цел да спомогнат трансформацията на инфраструктурата на енергийната промишленост, насърчавайки по-широкото въвеждане на възобновима сила по целия свят “, съобщи основният изпълнителен шеф на Гугъл Cloud Томас Куриан.

За AES:

Корпорацията AES (NYSE:AES) е международна енергийна компания, която е включена в листата Fortune 500. Ние осигуряваме налична и устойчива сила в 14 страни посредством разнороден портфейл от разпределителни компании, както и посредством топлоелектрически централи и планове за възобновими енергийни източници. Нашите чиновници са отдадени на концепцията да реализират високи оперативни резултати и да дават отговор на изменящите се потребности от сила в света.

За да научите повече, посетете www.aes.com. Последвайте AES в Twitter тук: @TheAESCorp.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР