Корпоративен адвокат, работил по ликвидирането на компании в несъстоятелност, бе

...
Корпоративен адвокат, работил по ликвидирането на компании в несъстоятелност, бе
Коментари Харесай

Корпоративен адвокат бе убит в Рига, полицията подозира организирата престъпност

Корпоративен юрист, работил по ликвидирането на компании в неплатежоспособност, бе убит в Рига, съобщи Ройтерс. Според латвийската полиция закононарушението евентуално е обвързвано с проведената престъпност.

Юристът Мартинс Бункус е бил убит от двама мъже, до момента в който карал в рижко предградие. Нападателите избягали с ван, който след това бил открит зарязан и опожарен.

" Смятаме, че това е добре планувано ликвидиране, обвързвано с професионалната работа на жертвата. Смятаме, че в тази ситуация имаме работа с проведената престъпност ", сподели пред публицисти служителят от полицията Андрейс Гризинс. По думите му през 2016 година юристът е съобщавал за отправяни му смъртни закани.

Ройтерс разяснява, че убийството хвърля сянка върху напъните на управляващите в двумилионната балтийска република да се преборят с корупцията. В момента шефът на латвийската централна банка е разследван за взимане на рушвет, а третата по величина банка в страната ABLV бе закрита неотдавна, откакто бе упрекната от Съединени американски щати в пране на пари.

Убитият Бункус е работел по ликвидацията на " Траста комерцбанка ", изгубила лиценза си през 2016 година поради нарушавания на законодателството срещу прането на пари и финансирането на тероризъм, твърди осведомен, представен от Ройтерс. Агенцията означи обаче, че към този момент няма данни за връзка сред убийството и работата му по тази процедура.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР