Корозирали парапети и изронена настилка излагат на риск жителите и

...
Корозирали парапети и изронена настилка излагат на риск жителите и
Коментари Харесай

Крие ли опасност за живота на хората Морската гара във Варна?

 Корозирали парапети и изронена настилка излагат на риск жителите и гостите на морската ни столица. Става дума за една от най-посещаваните дестинации - Морската гара във Варна. Панорамната й  площадка и естакадата към нея са в окаяно положение. Въпреки заплахата, всеки ден там се събират туристи с цената на живота си.

Морската гара във Варна е едно от местата с най-хубава панорама към морето и по тази причина е привлекателен център, както за доста поданици, по този начин и за посетители на морската ни столица.

Хора посещават мястото през целия ден, най-вече се събират в следобедните часове и по залез. Тогава на мястото се получават най-хубавите фотоси. За страдание, в името на съвършения кадър пристигналите на морската гара се качват по парапетите или структурата, която е в неприятно положение.

Площадката е на към 50 година и е мощно корозирала. Предупредителни табели има, само че те не не разрешават достъпа до оборудването. От " Пристанищна инфраструктура " признаха, че има проблем и приканват хората да се качват с нараснало внимание. От предприятието дадоха обещание и неотдавнашен ремонт.

" С корозията смешка не трябва. Опасно е изключително за дребните деца. Типично по български, за жалост, освен тук е по този начин ", сподели екскурзиант.

" Това е едно от обичаните места на жителите и гостите на Варна. В момента площадката не наподобява в най-идеалния си тип, само че Директива за птиците " Пристанищна инфраструктура " е оповестило процедура по закона за публичните поръчки за ремонт на вълнолома. Парапетът на пасарелката ще бъде сменен, подходните стълбища и настилката - също. Вълноломът е издигнат през 1906 година и поради метеорологичните условия има потребност от поддръжка ", разяснява Димитър Николов от Директива за птиците " Пристанищна инфраструктура " за Нова тв. Срок за започване на ремонта няма. Достъпът на туристи няма да бъде спрян, тъй като това би провокирало неодобрение измежду хората, споделят виновните институции.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР