Коронавирусните инфекции в Англия са намалели с около една трета

...
Коронавирусните инфекции в Англия са намалели с около една трета
Коментари Харесай

Строгите мерки свалиха с 30% COVID инфекциите в Англия

Коронавирусните инфекции в Англия са намалели с към една трета вследствие на локдауна, оповестява Би Би Си. Но макар, че някои от най-силно засегнатите региони са отбелязали най-големи усъвършенствания, в цяла Англия броят на случаите остава висок. Според зравния министър Мат Ханкок, данните сочат, че страната още не може да се откаже от по-строгите ограничения.

Резултатите от изследването на Империал Колидж, Лондон, са основани на проучване с присъединяване на повече от 100 000 души, извършено сред 13-24 ноември. Изследователите са открили, че репродуктивното число (R) на вируса е спаднало до 0,88. Това значи, че приблизително всяка зараза, води до по-малко от една нова зараза, тъй че епидемията се свива. В Англия цифрата R е по-малко от 1 за първи път от месец август.

По-строгите карантинни ограничения влязоха в действие на Острова на 5 ноември. Но пикът на новозаразените в народен мащаб, пристигна идната седмица, защото междинният период за определяне на инфекцията посредством тест е 5 дни.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР