Коронавирусните инфекции при провеждането на мачове без публика в Бундеслигата

...
Коронавирусните инфекции при провеждането на мачове без публика в Бундеслигата
Коментари Харесай

Немски вирусолог определи подновяването на Бундеслигата като доста осъществимо

Коронавирусните инфекции при провеждането на мачове без аудитория в Бундеслигата би трябвало да доведат до карантина на цели тимове, а не на обособени играчи. Това сподели за ДПА професорът по вирусология Улрике Протцер.

"Ако има случай на инфектиран с COVID-19 след мач в Бундеслигата, тогава и двата тима би трябвало да бъдат сложени под карантина ", съобщи тя. Според концепцията, оповестена от немската футболна лига за възобновяване на мачовете през май, единствено обособен състезател, в случай че той е дал позитивна проба, ще би трябвало да се изолира.

Протцер, която е в консултативния съвет към баварското държавно управление, също счита, че на тази основа могат да се организират срещи. "Но би трябвало да сте подготвени да действате, в случай че нещо се случи. При отборните спортове несъмнено има по-висок риск, в сравнение с при самостоятелните. Може да има инфекции - би трябвало да се примирим с това. Няма да се отървем изцяло от вируса ", добави лекарката.

Подновяването на Бундеслигата с мачове без аудитория е "доста осъществимо ", съгласно Протцер. "Клубовете също са подложени на извънреден финансов напън ", сподели още тя.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР