Коронавирусната ваксина на британско-шведската компания , разработена съвместно с Оксфордския

...
Коронавирусната ваксина на британско-шведската компания , разработена съвместно с Оксфордския
Коментари Харесай

Оксфорд: Ваксината на AstraZeneca е ефективна срещу британския щам

Коронавирусната ваксина на британско-шведската компания, създадена взаимно с Оксфордския университет, е ефикасна в битката против английския вариант на. Това се споделя в изказване, оповестено през днешния ден от учени от Оксфордския университет.
„ Данните от английското изследване на имунизацията на AstraZeneca демонстрират, че лекарството освен защищава от истинския вирус, само че и против новия вариант, който се популяризира от края на 2020 година във Англия “, сподели шефът на Oxford Vaccine Group Андрю Полард.
 Швейцария още не се доверява на имунизацията против ковид на AstraZeneca Швейцария още не се доверява на имунизацията против ковид на AstraZeneca
Швейцария към този момент няма да утвърждава имунизацията против ковид на AstraZeneca, тъй като се нуждае от повече информация и данни за деяние...
Разпространението на на ковид, разпознат за първи път в югоизточната част на Англия, докара до извънредно сложна епидемиологична обстановка в кралството от декември предходната година. Според предварителните оценки на специалистите, новата разновидност може да бъде със 70% по-инфекциозна и с 30% по-смъртоносна. Правителството беше насила да предприеме строги ограничения за битка с инфекцията и разгласи на 4 януари въвеждането на последваща, трета, общонационална карантина.
В битката против пандемията управляващите поставят огромни очаквания за имунизацията, почнала на 8 декември. В момента жителите на страната се имунизират с тази на AstraZeneca, както и на американската компания Pfizer и нейният немски сътрудник BioNTech. Според данните на държавното управление, първата от двете дози от имунизацията към този момент е приложена на над 10,5 милиона души - 15,5% от жителите на кралството.
По-рано английските управляващи взеха решение да усилят интервала сред въвеждането на двете дози от лекарството от целесъобразните три седмици на три месеца, с цел да имат време да получат оптимален брой хора ваксини за малко време.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР